1. Nazwa tematu musi zawierać nazwę pojazdu (np: Scania 124L Topline), dla dwóch samochodów identycznie (np: Scania 124L Topline, MAN TGA XLX). 2. Prezentujemy jedynie pojazdy z homologacją ciężarową i autobusy. 3. Opisujemy pojazd według wzoru: Marka: - Model: - Rok produkcji: - Przebieg: - Wyposażenie: - Zabudowa/Naczepa/Przyczepa: - Obsługiwane kierunki: - 4. Opis samochodu może zawierać inne informacje, jednak podane w punkcie 3 są obowiązkowe. 5. Prezentacja samochodu musi posiadać minimum 3 zdjęcia opisywanego pojazdu. 6. Zdjęcia muszą być zamieszczone w formie miniaturki, która jednocześnie jest odnośnikiem do pełnowymiarowej fotografii.
Z zamakaniem podłogi nad kołami pędnymi to nie ma problemu. Tyle tych deszczowych dni to nie ma. A co do tych dodatkowych gum to może i funkcjonalne ale tyle ten okres 'zimowy' wytrzymam Poza tym ta naczepa ma na całej powierzchni cienką aluminiowa blachę. Problem z mokrą podłogą to mieliśmy przy trzyletnich Kronkach, w których podłoga się 'pociła' nad osiami. Ściągnęliśmy podłogę, pod płytę daliśmy dodatkową blachę, zabezpieczyliśmy masą z Wurtha i jeżdżą do dziś bez mokrej plamy
Samochód: Renault Premium / Range T
To lubię! Jak ktoś solidnie wkłada serducho w stare pojazdy! Bardzo porządnie zrobione, przynajmniej tyle można o tym kawałku powiedzieć.
Oby tylko ten brzydki kołpak z napędowej zniknął!
_________________ B O B i
Tiry na tory, pociągi na drogi, tory na traktory, traktory do obory.
a mi sie widzi że chyba poszła całą kabina w bordo bo jak widać tam kawałek boczka jest tez bordowy ja tylko tak wnioskuje .
PS: Bardzo ładne volvo . zapraszam do mnie
Aktualnie wygląda tak
Trochę odmalowaliśmy go, założyłem obrysówki diodowe na stopnie oraz dorobiłem blachę do lampek na spoiler do góry i chyba też jakoś w miarę wygląda Przyszły też naklejki które według mnie dodały mu uroku. Kołpaków już nie będzie bo się pogięły, za to jest pomalowana fela Wypolerowałem spoiler na dachu, bo wyłaziła jakaś jakby rdza, zamontowałem osłonę przeciwsłoneczną oraz zbiornik potraktowałem kwasem
Pzdro i kilka zdjęć, w późniejszym czasie postaram się dodać zdjęcia tych lampek w nocy
Samochód: Renault Premium / Range T
Fele bomba, chociaż osłonę śrub widziałbym w którymś z kolorów, najlepiej białą.
No i pokusiłbym się o pomalowanie grilla i wtedy od niego pociągnął tą falę na kabinie.
Ale poza tym super robota, staranna, nie "garażowa" - BRAWO!
Aha, no i lustra w kolor!
_________________ B O B i
Tiry na tory, pociągi na drogi, tory na traktory, traktory do obory.
Mam plany co do pomalowania właśnie grilla i lusterek na biało, ale to we wakacje jak znajdę chwilę czasu Zastanawiam się czy wypuklenia na grillu na bordowo nie pomalować ale tak bez oklejania jak jest kabina pomalowania, może też osłona przeciwsłoneczna pójdzie w kolor, ale nie wiadomo jeszcze
Pięknie odświeżyłeś to Wasze Volvo ..Wszystko zrobione ze smakiem,starannie nie żadna fuszera i za to Wam chwała...Czekam z niecierpliwością na kolejną dawkę zdjęć,bo auto jest godne uwagi,oby było utrzymywane w takim stanie nadal ! Pozdrawiam
Szkoda, że zderzak nie jest bordowy, tak jak te elementy nad nim...
Blende widziałbym koniecznie na biało, a co do tej atrapy, ciężko powiedzieć na jaki kolor.
Załatw sobie jeszcze osłony międzyosiowe i załóż białe chlapacze z bordowym napisem volvo (oczywiście na przód), a wyglądać będzie super!
Dzięki Szukam właśnie chlapaczy na przód tylko nigdzie nie mogę dostać takich z wypukniętym napisem, wszystkie drukowane są może w końcu gdzieś je dorwie
Nieźle! Ale ja bym proponował jeszcze pomalować stopnicę (biały przebija przez szpary) oraz tą falę zastąpił bym prostą linią (ostrą a nie taką gradientową jak teraz) od wysokości grilla tak jak pisał Wojtek.
Prawa stopnica jest do poprawy bo widać ten biały pasek Ale to się poprawi Tak jak mówiłem, pomaluję jeszcze grill, lusterka, pas pod szybą i blendę Muszę się zastanowić tylko jak połączyć biały z bordowym na grillu, czy może na biało pomalować [?]. Co do kół pędnych to wewnątrz jest biały kołpak. Dzięki za komentarze
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 17 gości