GG: 0
Witam mam pytanko związane z kwestią pilotażu ładunków ponad gabarytowych jako pilot mam prawko kat B (mam 19 lat) i zastanawiam się nad pilotażem tych oto ładunków.Czy trzeba mieć jakieś uprawnienia wymagania do pracy w takim zawodzie oprócz prawka no i ewentualnie psychotestów??Czy są w łodzi firmy które szukają pilotów do tego typu transportu bez doświadczenia może ma ktoś jakieś namiary.Z góry dzięki.Pzdr
_________________ W moich żyłach płynie benzyna,
zamiast płuc świszczy turbina
Zamiast serca mam tłoków osiem układających się w V8
Co tu gadać co tu kryć nie da się bez jazdy żyć!!!!
GG: 9992528
Samochód: Fiat Marea Weekend
Aby zostać pilotem transportów ponadgabarytowych potrzebujesz mieć prawko kat. b i ukończony kurs kierowania ruchem drogowym. O taki kurs musiałbyś zapytać się w najbliższym WORD-zie. Z reguły organizowany jest raz w miesiącu a jego koszt to około 250 zł. Z Łodzi to polecam Firmę Stanzal
GG: 0
A kolego jeśli chodzi o ten kurs to trudny jest(coś w stylu przepisów ruchu drogowego). Jak wygląda przeprowadzenie egzaminu praktycznego w łodzi może ktoś wie?? Można go łatwo zaliczyć za pierwszym podejściem bo w internecie to mało na ten temat pisze jak wygląda egzamin itp
_________________ W moich żyłach płynie benzyna,
zamiast płuc świszczy turbina
Zamiast serca mam tłoków osiem układających się w V8
Co tu gadać co tu kryć nie da się bez jazdy żyć!!!!
GG: 9992528
Samochód: Fiat Marea Weekend
Tego kursu nie można nie zdać Masz pare godzin teorii z policjantem, potem zdaje się test z tego wykładu a egzamin praktyczny wygląda w ten sposób, że pilicjant stawia Cię na mało ruchliwym skrzyżowaniu i kierujesz ruchem. Banalnie proste
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 47 gości