1. Nazwa tematu musi zawierać nazwę pojazdu (np: Scania 124L Topline), dla dwóch samochodów identycznie (np: Scania 124L Topline, MAN TGA XLX). 2. Prezentujemy jedynie pojazdy z homologacją ciężarową i autobusy. 3. Opisujemy pojazd według wzoru: Marka: - Model: - Rok produkcji: - Przebieg: - Wyposażenie: - Zabudowa/Naczepa/Przyczepa: - Obsługiwane kierunki: - 4. Opis samochodu może zawierać inne informacje, jednak podane w punkcie 3 są obowiązkowe. 5. Prezentacja samochodu musi posiadać minimum 3 zdjęcia opisywanego pojazdu. 6. Zdjęcia muszą być zamieszczone w formie miniaturki, która jednocześnie jest odnośnikiem do pełnowymiarowej fotografii.
A więc tak zrobiłem zaprawki na kabinie tam gdzie zaczynała mi wychodzić rdza
Kilka fotek z malowania lusterek
Lewe
klejone prawe
Rampowe
Panoramiczne
Wymieniłem na nowe krańcówki w drzwiach
W lampki oświetlające schodki włożyłem Ledy z blendy
I to co najbardziej cieszy w upalne dni
A tak wyglądają zamontowane wszystkie zaślepki
Witam przy autku nic się nie zmieniło
Została napełniona klimatyzacja chłodzenie jest
Uaktywniłem kontrolkę zapięcia pasów
Za małych awarii to tylko przerdzewiała obejma mocująca bańkę z powietrzem w nastepnym tygodniu powymieniam wszystkie na nowe i odmaluje zbiorniki
I ogólne fotki
Zapraszam do komentowania
F 2000 trzyma się tylko nie stoi u mnie i nie mam jak za o niego zadbać
A więc tak przy f 90 zdarzyła się awaria rozleciało się łożysko na zwrotnicy w poniedziałek będziemy to robić dodatkowo będą wymienione poduszki i grzechotki na 3 osi bo co 2 dni trzeba było ich podkręcać
Pomalutku zabieram się za malowanie miejsc gdzie wyszła rdza na ramie
Krótki filmik z jazdy załadowanym f 90 http://www.youtube.com/watch?v=3UK3W4w5 ... re=mh_lolz
A więc tak W f 90 wymieniany był sworzeń zwrotnicy w Servisie w Starachowicach po za tym w upały skończyła się klimatyzacja zatarła się sprężarka
Regenerowana
Podmalowałem też rurki boczne w skraplaczu bo bardzo rdzewiały
A tu płukanie układu
Nową sprężarkę, oryginał można do tga kupić za 800 więc trochę przepłaciłeś.
Za 800zł nówki jeszcze nie widziałem ale możliwe że tak jest tylko ty mówisz o sprężarce Sanden która wychodziła w późniejszych TGA oprócz tego ze trzeba przełożyć sprzęgiełko i koło pasowe to trzeba przerabiać przewody bo ma inaczej romieszczone wyjścia na tylnym deklu
Ja mam oryginalną sprężarkę TAMA wcześniej miałem Zexela który się zatarł ale jest to to samo
A tych sprężarek w takiej cenie jak mówisz nie kupi się
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Cytuj:
Zapomnij że kupisz "nową" sprężarkę za 800 złoty one tylko wyglądają na nowe w tym przedziale cenowym są to sprężarki po regeneracji. to samo dotyczy się rozruszników czy alternatorów. Taki rozrusznik ciężko odróżnić od nowego jak ci położę na półkę oba, przez pewien czas się tym zajmowałem.
Ewentualnie można dostać jakąś kiepską chinszczyznę
Zapomnij że kupisz "nową" sprężarkę za 800 złoty one tylko wyglądają na nowe w tym przedziale cenowym są to sprężarki po regeneracji.
Dokładnie ta moja też wygląda na nową
Maniuś praktycznie co dzień jeździ
Mała awaria pękł przewód hamulcowy nie patrzeć na siłownik bo będą wymieniane na nowe i pewnie wszystkie przewody też będą nowe
Wreszcie dostałem gumowe nakładki Febi
Mała awaria pękł przewód hamulcowy nie patrzeć na siłownik bo będą wymieniane na nowe i pewnie wszystkie przewody też będą nowe
Wymienisz ty w tym roku ten wysprzęglik, poduszki i siłowniki
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 19 gości