Coś mi się obiło o uszy, że nasi europosłowie zagłosowali na "tak" w referendum dotyczącym dopuszczenia do ruchu właśnie w/w zestawów. Słyszeliście coś o tym?
Wczoraj mijałem się z tym Dafem, jechał od strony Skwierzyny na Szczecin. W sumie na tym odcinku widziałem go trzy razy a wcześniej jechałem za nim po rondzie w Skwierzynie i spokojnie dawał radę. Pytałem go na radiu skąd taki zestaw u nas ale się nie odezwał.
Jak to ktoś już powiedział ,jest to prawdopodobnie skład testowy.Możliwe jest ze nasze władze wyznaczą kilka szlaków dla tego rodzaju pojazdów. Swego czasu w Niemczech pisano o sprawdzeniu czegoś takiego na niemieckich trasach.A jak wiadomo co u niemców to zaraz i u nas.Jeżdziłem tym i żadna rewelacja.Na średnio szerokiej jezdni 2-kierunkowej daje się zrobić skręt 90 st.w prawo -odbijając przed skrętem na lewy pas.Cofanie do docku całym składem to trochę inna sprawa ale wychodzi z praktyką.
A może po prostu testują tego typu zestawy w PL i dostali na to specjalne zezwolenie? Coś jak z naczepami dłuższymi?
I raczej w Tym kierunku bym się udał. Aczkolwiek po co się im [wycenzurowano] w robotę? Jeżdżą legalnie czy też nie, ale jeżdżą. Na odcinku gdzie nie sprawiają zagrożenia i chwała im że coś działają. Może ktoś przejrzy na oczy że tą samą ilość towaru na pewnych odcinkach w PL przewieźć tylko na 2 składach zamiast 3. Ja osobiście również już kilka razy się z nimi mijałem na 3ce. Dwa zestawy widziałem na S3 koło Zielonej i kilka razy na 3ce w okolicach Szczecina-Goleniowa-Świnoujścia.
Dobrze widzisz. Tylko co w tym nadzwyczajnego? Pewnie ma takie 7.20m i jakoś się dobije do tych 25.25m Tak czy inaczej ja tego nie widzę na naszych drogach chyba ze będzie więcej autostrad i ekspresówek
Dobrze widzisz. Tylko co w tym nadzwyczajnego? Pewnie ma takie 7.20m i jakoś się dobije do tych 25.25m Tak czy inaczej ja tego nie widzę na naszych drogach chyba ze będzie więcej autostrad i ekspresówek
Kto powiedział, że jest to coś nadzwyczajnego??? Nie można się upewnić co do tego co się widzi na zdjęciu?
Specjalnie kolego na końcu była emotka z przymrużeniem oka żebyś nie traktował tego pytania poważnie. Widzę jednak że nie podziałała. A zapytać się można baa nawet należy w końcu od tego jest forum.
może nie do końca w temacie: ale Szwecja planuje wprowadzić ograniczenie dla pojazdów wjeżdżających/wyjeżdżających ze Szwecji - masa całkowita zestawu 40t. wewnątrz dalej będzie obowiązywać 62t. Czyli straci sens wysyłanie linków z Danii, Finlandii i Polski do Szwecji - chyba że z pierzem
może nie do końca w temacie: ale Szwecja planuje wprowadzić ograniczenie dla pojazdów wjeżdżających/wyjeżdżających ze Szwecji - masa całkowita zestawu 40t. wewnątrz dalej będzie obowiązywać 62t. Czyli straci sens wysyłanie linków z Danii, Finlandii i Polski do Szwecji - chyba że z pierzem
Niezbyt ciekawie się to zapowiada... Ale czemu to miałoby w ogóle służyć? Co im przeszkadza w aktualnym systemie?
Niezbyt ciekawie się to zapowiada... Ale czemu to miałoby w ogóle służyć? Co im przeszkadza w aktualnym systemie?
to że przez Szwedzkie drogi przetaczają się dziesiątki aut tranzytem, obcokrajowcy zabierają ładunki, a Szwedzi swoimi zestawami 4,5m wysokimi mogą co najwyżej na Kastrup do Danii się wybrać.
to że przez Szwedzkie drogi przetaczają się dziesiątki aut tranzytem, obcokrajowcy zabierają ładunki, a Szwedzi swoimi zestawami 4,5m wysokimi mogą co najwyżej na Kastrup do Danii się wybrać.
No i w "Dużej Brytanii" takie wysokie śmietniki ciągają...
Często się zastanawiam - po cholerę....
Podwójny pokład zrozumiem... ale jak widzę naczepę "megę" na dużych kołach...
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 100 gości