kolego miałem to samo w Scani 124 420 na 2 i 3 glowicy. U mnie okazały się "zmęczone" oringi na tulejach to raz ( były jak to mechanik powiedział jak "drewno"), a dwa to miałem wżery w bloku. Gościu pozmieniał oringi, te całe wżery zasmarował jakąś specjalną pastą, poskładał, przy okazji wrzucił nowe pierścionki i chodzi do dziś dnia bez wycieku.
Tak wymiana oringow moze pomoc. no i ten klej dodatkowy pod uszczelki chyba ze przegrzales motor to wtedy moze juz nie pomoc ale raczej powinno:) blok do splantowania to tylko w najgorszym przypadku jesli masz jakies wzery miedzy tulejami ogromne czy cos takiego ale watpie
Przy okazji wrzucił nowe pierścionki i chodzi do dziś dnia bez wycieku.
Zakładanie nowych pierścieni do starych tuleji w niektórych przypadkach daje gorszy efekt niż przed wymianą
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Cytuj:
Nie rozumie dlaczego oringi na tulejach mają wpływ na wyciek spod glowic płynu?Czy ktoś mogłby podpowiedzieć jaki ten klej trzeba uzyć?
Normalnie, z reguły to trzeba przegrzać silnik żeby oringi stwardniały i zaczęło puszczać płyn spod tulei cylindrowej. A to ma się do rzeczy że uszczelka pod głowicą nie uszczelni tego wycieku spod tulei cylindrowej
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 0 gości