Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 31 lip 2012, 21:31

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Daf LF 45.170

Witam. Posiadam Daf-a LF z 2006roku. Problem mój zaczął się kiedy musiałem jechać na resztkach w baku jechał normalnie Po zatankowaniu auta i przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów auto zaczęło szarpać Pojechałem na warsztat wymieniłem filtr paliwa a także elektro zawór. Maszyna pracowała bez zastrzeżeń , aż do tej pory . I znów pojawił się ten sam problem , dafik szarpie wtedy gdy długo ciągne na jednym biegu, potrafi przerwac podczas rozpedzania się, lub wjazdu pod gore. Sprawdziłem wtryski i wymieniłem pompe lecz nadal szarpie :( Miał ktoś kiedyś podobny problem? Z góry dziękuje i pozdrawiam. A teraz pytanie z innej beczki posiada ktoś spojler (owiewke) do Dafa ?

Post Wysłano: 31 lip 2012, 21:35
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Sprawdziłeś drożność przewodów paliwowych o sam smok w baku?

Filmy z tras

Post Wysłano: 13 wrz 2012, 19:19

Użytkownik

Użytkownik

GG: 3958206

kolego rozbierz podstawe separatora paliwa!!!!

Post Wysłano: 13 wrz 2012, 19:28

Użytkownik

Użytkownik

GG: 3958206

w LF nie ma zadnego smoka paliwa, paliwko idzie bezposrednio ze zbiornika do podstawy separatora paliwa i dalej leci sobie leci w strone silnika, co mozesz jeszcze sprawdzic to w dolnej czesci zbiornika jest zamontowane kolanko ( zasilanie do separatora paliwa). Wymontuj to kolanko i sprawdz czy zbiornik nie jest zatkany, w LF 45 zbiorniki paliwa rdzewieja i robi sie "balagan" oraz tak jak wspomnialem wczesniej rozbierz podstawe separatora paliwa tez obstawiam ze zatkana jest, pozdro

Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]