witam
mam takie pytanie do obeznanych w temacie ile mozna zarobic jezdzac dajmy na to w UK na zestawie znajac dobrze jezyk.
chodzi mi o to ze wyjezdzam do Anglii znam dobrze język i zatrudniam sie w angielskiej firmie bez zadnych polskich posrednikow. Znajomy kolegi jezdzi i podobno wyciaga od 4-5 tyś funtów...
Rozmawiałem z polskim kierowcą zestawu w Anglii. Jeździł chłodnią. Codziennie w domu, jazda tylko w nocy. Zarabiał 1800 - 2200 funtów miesięcznie. Myślę, że wszystko zależy od firmy i warunków jakie sobie wynegocjujesz.
Samochód: skradziony
Kolega jeździ na śmieciarce.
Wyjechał 6 lat temu z gołym "C", na miejscu nie robił nawet CPC.
Praca w nocki blisko domu, tak więc robi po sąsiedzku i śpi u siebie, oraz weekendy wolne.
Witam
Średnio kierowca zarabia 8-11 funtów na godzine, zależy od firmy i autka czy solówka czy zestawi jakie trasy, wiecej może otrzymać kierowca ADR (cysterna, paliwa) lecz tu przyjmują z doświadczeniem minimum 4-5 lat wtedy koło 14 funtów powinien wziąść choć to różnie jest (czyli tygodniówka jakieś 450 funtów na ręke) troszke na overtimie dorobisz i 2 tys. funtów jest, dodam że sporo polaków można spotkać za kierownicą w angielskich firmach. Uznają polskie KW no i wymóg karta kierowcy, ciężko spotkać już samochód na tarczki.
pozdrawiam
_________________ Mój uśmiech jest bezcenny za wszystkie inne zapłacisz kartą VISA :)
>>>>V8POWER<<<<
MOC JEST BOGIEM PRĘDKOŚĆ NAŁOGIEM QUATTRO ZABAWĄ A TURBO PODSTAWĄ
no z tego co wiem to smiga na okraglo a spi w aucie.. i jak to jest z tymi papierami trzeba konczyc tam jeszcze jakies dodatkowe kursy? Slyszalem ze trzeba tam zdawac drugi raz prawo jazdy? Mowisz ze KW uznają no to moze tyle dobrze.
no z tego co wiem to smiga na okraglo a spi w aucie.. i jak to jest z tymi papierami trzeba konczyc tam jeszcze jakies dodatkowe kursy? Slyszalem ze trzeba tam zdawac drugi raz prawo jazdy? Mowisz ze KW uznają no to moze tyle dobrze.
tylko po co to wszytko??? nie lepiej szukać roboty w NL???? masz bliżej,przyjaźniejsze koszty pobytu,nic nie musisz zmieniać i jak dobrze się zakręcisz to mniej niż w GB nie zarobisz
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 67 gości