Cytuj:
W taki prosty sposób że wszystkie te rzeczy o których piszesz że robi się na budowach robiłem takim sprzętem w USA. Może mi powiesz że tam jest inna ziemia(grunt) i to będzie twój argument. Dla potwierdzenia że taki sprzęt może sprawdzać się też tutaj powiem ci że znam Niemca który sprowadził 3 szt i użytkował od 1998 roku i bardzo sobie chwalił. Link który wrzuciłem demonstruje naczepę na 1/4 ramy i wszystkie koła stoją na ziemi a rama pomocnicza trzyma naczepe w połowie jej wysokości i uwierz mi jako praktykowi że jest to bardziej stabilne niż zwykła naczepa na ramie.
Odnośnie grząskiego terenu to tam gdzie Ty już dawno utkniesz ja naczepą podciagnę sobie ciagnik złapię trochę ruchu i wyjadę a na ramie jak się zakopiesz to stoisz i czekasz na oklaski.
Nie traktuj mnie jak kogos anty, nie o to mi chodzi. Moze jestem, w bledzie, nie wiem, spostrzezenia mam takie a nie inne i ciekawie jest poczytac/dyskutowac z kims kto ma inne zdanie - czlowiek uczy sie cale zycie, nie
Powiedz mi czemu ma wieksza sztywnosc takie rozwiazanie niz na sztywnej ramie??
Benalu robi swietne naczepy - sa drogie ale dobre. Sam tez sie rozgladam za 2 osiowka ale z rozstawem osi +180cm - zestaw 4 osiowy dmc 36t - naczepa krotka lekka, kon lekki i targamy jak na zestawie 5 osiowym a mamy weiksza zwrotnosc i mniej kol