GG: 0
Samochód: man tga 480 r 2005
auto mialo regenerowane wtryski po pol roku zaczeło gasnac sek. po odpaleniu , przyjechalo dwoch majstrow z kompem komp wskazal na wtryski w manie komp ok nie nawalil, zawiozlem auto do goscia na reklamacje gosc wyciagnal wtryski i mowi ze sa ok, pompa raczej tez nie bo by w ogole nie odpalal co to moze byc?
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Jeśli wtryski i pompa jest sprawna na 100%, to pewnie pozostanie rozkręcenie sterownika EDC jak jest zalany olejem
Przede wszystkim podaj jakie błędy ma w pamięci EDC
W czasie jazdy dostała się woda do oleju (uszkodzona uszczelka pod głowicą). Gdy zjeżdżałem na bazę wyświetliły się błędy 03048, 03049, 03050 a chwile po wyświetleniu się błędów (ok.10 min.) pojawił się błąd 0638 i silnik zgasł co również następuje po wymianie uszczelki i oleju. Silnik zapala ale nie chodzi na wolnych obrotach, tylko no około 1000 i to przez krótki okres.
Nie mam kodów do mana bo mało ich robię. Ale po mojemu to na niskim ciśnieniu paliwa brakuje. A jedną awaria z druga to zbieg okoliczności
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
skoro poszła woda w olej przy walnietym kompresorze to mogl sie przegrzac dolaliscie zimnej wody i głowica mogła peknac i woda zalewa wtryski miałem taki przypadek pozdr
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 10 gości