Czołem .
Cały czas walczę ... Zobaczymy co z tego wyjdzie , bo powoli mi się wszystkiego odechciewa - dwie spedycje które miały popłacić mi zarobioną kasę się wyje.... , a prawda jest taka że miałem u nich najwięcej kasy i liczyłem na to że kasa zejdzie i będzie można działać , a jest jak jest ... Zastanawiam się nad sensem tego wszystkiego ... Obrobić robotę , a później prosić się o swoje pieniądze , po czym dowiedzieć się że w spedycji siedzi syndyk i g**** dostanę ... - cóż uroki transa ... , pozatym dostałem fajną propozycję od sąsiada który ma transport a oprócz tego handluje ciągnikami .
Muszę się ogarnąć i podjąć jakąś decyzję co dalej ... a mam czas do końca tyg
Z przyjemniejszych rzeczy to :
Wybrałem się z w/w sąsiadem na wycieczkę do francji po auta - kupił tam 5 ciągników .
Miałem przyjemność wracać Dafem 105 SSC i powiem wam że się zakochałem ...
Generalnie miałem porównanie bo kupił 5 aut :
2x PREMIUM 450 ,
SCANIA R420 ,
MAGNUM 480
i wyżej wspomniany DAF
Każdym z aut miałem okazję się przejechać z czego dafem zrobiłem jakieś 1400km i jest on dla mnie bezkonkurencyjny - największa kabina , najwięcej schowków , dużo fajnych bajerów : lodówa , org czerwone oświetlenie , automatyczny retarder , komp po polsku , fajne nagłośnienie i wiele wiele innych ,
Tak wyszło spalanie na trasie 1700km :
DAF - 15,6l
MAGNUM - 22L ,
SCANIA - 22L , ciągnęła naczepę z mb vitem na pace
PREMIUMKI - PO 20L ,
Jeśli chodzi o komfort to Daf zabija - jest według mnie bez porównania z innymi autami którymi wracaliśmy ... jedyny minus - automat który gubił się chwilami i strasznie mieszał w biegach i kaganiec na 89km/h - wszyscy mnie obrabiali ...
Magnum - hałasujący fotel kierowcy i kijowa pozycja za kierownicą ... plus za automat który zmieniał biegi tak jak powinien .
Premium - fajna pozycja za kierownicą tylko mało miejsca w kabinie ,fajna skrzynia biegów
Scania R - widać porządne szweckie wykonanie z tym że auto którym miałem okazję jechać nie było aż tak napchane , tak więc nie było czym się pobawić ... plus że było w manualu ( cała reszta w automacie ). Ciekawy jestem wersji w topline .
poniżej kilka fotek :
pozdro