Cytuj:
Człowieku, a przewidziałeś wożenie jakiegokolwiek ładunku?
Czy zamierzasz stawiać palety metr od ściany?
Lepiej ogarnij jakiś zdezelowany kurnik za tysiaka, doprowadź do ładu i jakoś to powinno być, to konstrukcja, o której myślisz jak dla mnie jest bez sensu.
Tak jak pisalem wczesniej nie chcialem wchodzic w szczegoly techniczne , no ale ...
- pomieszczenie sypielne bedzie odgrodzone od czesci na towar scianka z tak zwanego aluminiowego profila 100mm ( uzywanego w budownictwie domow ), miedzy profilami bedzie styropian , po jedenj i drugiej stronie plyta OSB 22mm - czyli sciana bedzie pancerna
- podobnie beda zrobione boki i sufit i scianka kontenera z szoferka , wiec izolacja bedzie super ( podloga tez izolowana )
- dla mnie plastikowa sypialnia na dachu odpada bo mam 195 cm wzrostu i waze 115 kg , jedyna mozliwosc wygodnego wyspania sie to wlasnie ten pomysl z miejscem sypialnym o ktorym pisalem
- w kabinie nad szoferka bedzie spac drugi kierowca bo bedziemy jezdzili we 2 , on jest mniejszych gabarytow wiec moze w takim czyms spac
- jezeli chodzi o wykonanie to bedzie " pierwsza liga " ( jak to zrobie to postaram sie zamiescic zdjecia tu na forum , wtedy ocenicie sami )
- jezeli chodzi o miejsce na towar to nawet w kontenerze 4,25 cm bedzie go na moje potrzeby wystarczajaco , wiec ten problem odpada . towar nie jest na paletach - bede musial porobic specjalne polki w kontenerze na towar ( dobra nie wnikam bo to nie istotne )
- ogrzewanie jak tu kolega wyzej napisal - Webasto + trójnik na kabinę i sypialnie.
- co do kabiny dubeltowki to bedzie duzo drozej kosztowac ( tez o tym myslalem ) i nie bedzie tyle miejsca co w kontenerze , wiec odpada