Tak to czytam i z każdym kolejnym postem się bardziej śmieje do monitora... Piotrek pytał o kw, a skończyło się na załatwianiu papierów i jazdą z drewnem... Robicie niepotrzebny syf na forum, a później powstaje milion tych samych tematów.. Ehh..
Co do pytania Piotrka. Jeśli zrobisz przyśpieszoną nie mając 21 będziesz miał tylko ograniczenia tonażowe. Żadna kontrola drogowa Ci tego nie wykryje, dopiero kontrola na firmie może przynieść niepożądane efekty...
Cytuj:
prosze pana powiem tak.. Kocham jazde cieżarowki i cieszy mnie ta praca.. W wieku 16 umiem już prawie wszystko(wiem że nie mam doświadczenia), Dobrze sobie radze z 3 osiowa przyczepa na kołowrocie.. Mam ambicje na zestawy do drewna..i Jakos sobie niewyobrażam że miałbym robic cos innego ;d
Skończ szkołe, zrób papiery zacznij jeździć. Znajdziesz koleżanke, kumple będą chcieli Cie na imprezy wyciągać a Ty będzie mówił, że nie idziesz bo w nocy jedziesz... Robota nie jest taka fajna jak Ci się w tym wieku wydaje. To ciężki kawałek chleba, ale nie zniechęcaj się, jak wszystko sobie dobrze poukładasz to może to być fajne. No i jeszcze jedna rzecz... Skończ dobrą szkołę, bo jazda na pewno kiedyś Ci się znudzi
Cytuj:
To jest chore, te przepisy wymaganie wieku, nie wiem jak to komentować z w ogóle.. Polska to chyba jedyny kraj europejski gdzie trzeba mieć 21lat, żeby zostać kierowcą..W Szwecji potrzebne jest Prawo Jady i Karta Kierowcy, w Niemczech podobnie. Nic więcej..
W Polsce nazywa się to kwalifikacja wstępna lub przyśpieszona, w UK jest coś podobnego, w Niemczech także, z tym, że tam musisz mieć 21, koniec i kropka, nie ma mowy o jeździe wcześniej. Więc nie wiem, czy Polska pod tym względem to taki zły kraj. Co do cen, to wszędzie są takie same, czy to w Niemczech, Szwajcarii czy gdzie indziej, problem pojawia się przy naszej wypłacie, która nie jest dobrym odpowiednikiem wykonanej pracy... Można powiedzieć, że tu się sprawa kończy
Cytuj:
mam 18 lat i sie zastanawiam co robić ;/ Mam zamiar zrobić prawko na C i co dalej czy w moim wieku warto robić KW, czy wgl znajde prace... Napewno nie odrazu... Jestem w 3 klasie LP, matura teraz i potem chciałbym pracować jako kierowca - planuje załapać sie na jakąś wywrotke, bo to mnie cieszy ;p
Jak masz finanse to rób, prawko Ci zostanie, szkołe skończysz i pójdziesz jeździć