Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 02 paź 2012, 12:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Witam, mam problem, otóż zdawałem tamtego roku egzamin na prawko, ale niestety prawka nie dokonczyłem robić bo praca na to nie pozwoliła, teraz mam wolne więc chciałem dokonczyć te prawo jazdy, poszedłem do wordu zapytać czy moje papiery nadal tam są, ci jednak powiedzieli ze przesłali już je do starostwa ( urządu transportu, czy coś takiego ), tak wiec poszedłem do starostwa i mówie ze chce papiery, a ci po wielkim szukaniu stwierdzili ze ich nie mają. I teraz tak latam od starostwa do wordu i z powrotem, dziś mnie w wordzie zapewniali ze je wyslali i nawet date podale kiedy to zrobili. Wiem ze gdy pójdę to starostwa to mi ich nie dadzą bo mówią ze nie mają, co mam w takim przypadku zrobić? Nie mam za bardzo czasu na robienie kolejnych badan, zdj itd. wszystko to kosztuje :roll:

Post Wysłano: 02 paź 2012, 16:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6498883
Samochód: VW LT z lawetą

Spróbuj skontaktować się z instruktorem u którego robiłeś prawo jazdy na pewno coś Ci doradzi, może też być tak że Twoje dokumenty zaginęły na poczcie, ja tak już kiedyś miałem z kartami lekarskimi. Mój znajomy przenosił papiery w WORD Zielona Góra do WORD Legnica, był w podobnej sytuacji bo przerwał robienie prawka. Podpytam go skąd je odebrał i dam Ci znać do jutra ;)

Post Wysłano: 02 paź 2012, 16:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ok, byłbym bardzo wdzięczny. Opcja z pocztą moze być akurat dobra, bo w urzędzie upierają się ze ich nie dostali, a w wordzie znów przekonują mnie że je wysłali, wiec pewnie ta nieudolna poczta :roll:

Post Wysłano: 02 paź 2012, 18:28

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2300025
Samochód: 106.530 SC

Jeśli WORD podał Ci datę wysyłki, to piszesz wniosek do wydziału komunikacji z prośbą o przesłanie dokumentów do WORD, podając również datę przesłania ich do WK i Ciebie nie obchodzi, że niby ich nie mają. A mają na 100%, tylko nie chciało im się szukać.
Przesyłki z/do urzędów są wysyłane za potwierdzeniem odbioru i nie są to pojedyncze listy, tylko całe paczki, w których są przeznaczone papiery osób podlegających pod dane starostwo (czyli tych, którym skończył się termin i tych, które właśnie zdały egzamin), a na ich zagubienie poczta nie odważyłaby się sobie pozwolić.

Wniosek najlepiej złóż osobiście u kierownika swojego wydziału komunikacji. Najlepiej zrób dwa egzemplarze (jeden dla Ciebie) z miejscem na pokwitowanie, że wniosek został przyjęty.

Post Wysłano: 02 paź 2012, 19:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

No kurcze, coś czuje ze gdy taki wniosek napisze to i tak wieczność z tym zejdzie, a w następnym tygodniu planowałem już moze egzamin. :/ No i też nie wiem czy szukać im się nie chciało, w piątek byłem to sprawdzała w komputerze czy sa, w tedy nie było, wiec kazała przyjsc w pon. bo mówiła ze moze w archiwum leżą, ale też wyszła lipa.

Post Wysłano: 02 paź 2012, 20:32

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2300025
Samochód: 106.530 SC

Wniosek i tak musisz złożyć, żeby wysłali. W urzędzie nie ma nic "na słowo".
Myk polega na tym, żeby wniosek był poważnie napisany i żeby jasno im mówił, że Ty dobrze wiesz, że dokumenty do nich poszły, a jeśli ich nie ma, to niech oni sprawę odkręcają.

Jeszcze pytanie, kiedy dokładnie miałeś ostatni egzamin? Dokumenty w WORD leżą maksymalnie 1 rok od ostatniego egzaminu. Jeśli nie minął rok, to może dokumenty są właśnie tam, a pani w WORD coś źle sprawdziła.

Post Wysłano: 02 paź 2012, 20:46
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Lipiec ubiegłego roku, sprawdzali 2 razy, tam na pewno nie ma. No nic, spróbuje z tym wnioskiem i zobaczymy co z tego wyjdzie. Dzięki za pomoc. Gdyby ktoś mógł jeszcze jakoś pomóc to proszę :wink:

Post Wysłano: 06 paź 2012, 12:16
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6498883
Samochód: VW LT z lawetą

Cytuj:
Spróbuj skontaktować się z instruktorem u którego robiłeś prawo jazdy na pewno coś Ci doradzi, może też być tak że Twoje dokumenty zaginęły na poczcie, ja tak już kiedyś miałem z kartami lekarskimi. Mój znajomy przenosił papiery w WORD Zielona Góra do WORD Legnica, był w podobnej sytuacji bo przerwał robienie prawka. Podpytam go skąd je odebrał i dam Ci znać do jutra ;)
Witam
Sprawa ma się następująco: Kumpel pół roku temu miał ostatni egzamin i jego papiery są w dalszym ciągu w WORD Zielona Góra ale nikt mu ich nie wyda do ręki więc musi napisać podanie o przesłanie ich do WORD Legnica. Mówił mi też że jego instruktor również ma jego papiery na wypadek zguby, coś w rodzaju kopii zapasowej.
Przepraszam że dopiero teraz się odezwałem ale nie mogłem kumpla wcześniej złapać

Post Wysłano: 06 paź 2012, 14:39
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ok, dzięki za pomoc, papiery na szczęście już się odnalazły i zostały wysłane z powrotem do wordu :)