Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 18 lis 2012, 21:38

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Witam
w manie TGA euro 4 pokazuje sie błąd EDC00173-03 oraz EDC 03792-10.Wymeniony czujnik temperatury na wydechu. Niestety podczas ciągnięcia ok 24 ton pod góre pokazuje taki bład i auto strasznie słabnie

Post Wysłano: 18 lis 2012, 22:31

Sprawdź sobie tutaj
Podane są wszystkie kody błędów.

P.S.
Przenoszę do odpowiedniego działu

Post Wysłano: 19 lis 2012, 18:55

Użytkownik

Użytkownik

hmm kolego dzięki za linka do kodów błędów ale kody to ja posiadam i jak napisałem czujnik wymieniony od temp.spalin a bład nadal się pokazuje. Czyż by faktycznie podczas obciązenia temperatura spalin wzrastała? Jesli tak to jak temu zaradzić

Post Wysłano: 22 lis 2012, 21:23

Użytkownik

Użytkownik

Przydalby sie monitoring parametrow podczas jazdy. "Nagrzewanie" sie wydechu podczas jazdy jest normalne .Blad polega na przekroczeniu tolerancji .
Sprawdzic czy nie ma jakisch dziur w rurze wydechowej ( to chyba oczywiste ), przewody od EDC do czujnika i przedewszystkim sprawdz sam czujnik znowu.
Mam nadzieje ze zalozyli Ci nowy rodzaj czujnika z koszulka ceramiczna , rura tez jest troche inna do tego.
Jak masz starszy model to samo wlozenie czujnika moze okazac sie wadliwe, mielismy wiele reklamacji...kilka dni po zalozeniu czujnik przepalony i urwany. Trzeba je wkladac ostroznie aby "pipeta" czujnika nie dotykala scianki rury i z gory powiem ,ze bez zerkania w rure na czujnik ..... 90% szans ze czujnik rozleci sie po wyjezdzie z warsztatu.

Post Wysłano: 25 mar 2013, 14:16

Użytkownik

Użytkownik

Kolego czy poradziłes sobie z tym problemem?

Mam podobny wlasnie u siebie teraz. Juz trzeciu czujnik wymienilem w niemczech ostatnio.. Dwa dni byl spokoj znow wyrzucilo bledy..

Pozdrawiam

Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]