Wypróbowałem nowy sklep http://www.scalemodels.de
Niestety wysyłki do Polski nie mieli skonfigurowanej przy składaniu zamówienia na stronie, ale kontakt mailowy ok i dało się sprawę sfinalizować sprawnie. I oto nowy model w mojej kolekcji. Oczywiście Thompson już taki ma, ale czego on nie ma;)
Wiertnica Bauer BG 24H
Brami 25005
(zdjęcia na razie takie na szybko)
PS
Thompson: twojemu bałeru też odpada dupa?:)
_________________ "Leje" to koń na blachę, a my układamy mieszankę betonową
no fajne, ale ceny kosmiczne.
są tylko małe frezarki Wrtgena o szerokości bębna 100, a bardziej powszednie to F2000, obsuguje dwóch operatorów jeden na górze, drugi idzie z tyłu i obsługuje komputery (lewa/prawa) zawiadujące głebokością frezowania i pochyleniem.
jest również w tym dziale frezarki recykler Wirtgen WR2000. służy on do stabilizacji. przed nim idzie rozsypywacz z cementem w odpowiedniej dawce ma metr kwadratowy, potem idzie ten WR, który to miesza na zadanej głębokości i pochyleniu. za nim idą walec stalowy, równiarka i głaszcze to walec gumowy.
ten recykler może jeszcze do mieszanego materiału dodawać emulsję bitumiczną. wygląda to trochę zabawnie. przed nim jest ciągnik siodłowy z naczepą podłączony wężem i holem sztywnym. WR pcha ten zespół pojazdów pobierając emulsję.
Nie siedzę w drogownictwie, ale fajnie takie rzeczy wiedzieć. Może kiedyś coś kupię z takich zabawek, bo te sprzety są fajne, tylko drogie oczywiscie. (chociaż cenami z tej strony nie zawsze nalezy sie sugerować np mój Bauer jest tam za 835 zł, a ja go kupiłem za 129 EUR, tak jest z większościa drogich modeli.
Na razie to w ogóle muszę przystopować z wydatkami.
_________________ "Leje" to koń na blachę, a my układamy mieszankę betonową
Strzelam, że chodzi o ten srebrny klucz do wciągarki. Zakładasz go w pierwszym(największym) bębnie od dołu ramienia głównego. Szpula odpowiada za położenie wiertła.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 46 gości