Miło się czyta wasze opinie, od razu człowiek nabiera chęci do dalszej pracy nad autem. Postaram się odpowiedzieć pokrótce na wasze pytania:
novitzky
Jeżdżę głównie po następujących województwach: Śląskie, Opolskie, Dolnośląskie oraz południowe części Łódzkiego, Świętokrzyskiego i Mazowieckiego.
Patryk-Driver
Nad wnętrzem myślę intensywnie ale raczej będą to kosmetyczne zmiany choć widziałby mi się środek cały w beżu
scania113m
Pomarańczowe lampki w blendzie są oryginalne Scanii, zamówiłem je w salonie za około 40-50 zł/szt., nr. części to: 1372174.
Mihu
Skrzynia sprawuje się dobrze, czasami trochę za dużo "myśli" i widać to np. podczas startu ze świateł, ale wiadomo nie jest to auto do ścigania. Dziś po rozładunku ustawiłem się na tyle nie fortunnie że niestety z powodu oblodzenia nie mogłem normalnie ruszyć ale dzięki temu że opticruise ma pedał sprzęgła łatwo udało się rozbujać auto i ruszyć tak więc na tym polu nie odstaje za bardzo od skrzyni manualnej. Co do spalania to kształtuje się ono na poziomie 34,5-35,5 L(według komputera) przy nie zbyt ekonomicznej jeździe i ładunkach 23-24 t w jedną stronę, powrót ok. 10 t.
P.S.
Dziś niestety przez pośpiech i ciasny wyjazd przyhaczyłem lewym dolnym narożnikiem o pozostałości jakiegoś słupka, pękło jedno mocowanie tak wiec element da się odratować i nie będzie różnicy w odcieniach zderzaka, uff...
Edit:
Mca
Czerwone zero kiedyś było ale ktoś się nie bał i zabrał je sobie na pamiątkę, zostały tylko ślady po mocowaniu.