1. Nazwa tematu musi zawierać nazwę pojazdu (np: Scania 124L Topline), dla dwóch samochodów identycznie (np: Scania 124L Topline, MAN TGA XLX). 2. Prezentujemy jedynie pojazdy z homologacją ciężarową i autobusy. 3. Opisujemy pojazd według wzoru: Marka: - Model: - Rok produkcji: - Przebieg: - Wyposażenie: - Zabudowa/Naczepa/Przyczepa: - Obsługiwane kierunki: - 4. Opis samochodu może zawierać inne informacje, jednak podane w punkcie 3 są obowiązkowe. 5. Prezentacja samochodu musi posiadać minimum 3 zdjęcia opisywanego pojazdu. 6. Zdjęcia muszą być zamieszczone w formie miniaturki, która jednocześnie jest odnośnikiem do pełnowymiarowej fotografii.
Tak jak pisał Szaki, jedna(ta od strony pasażera) jest od CB, model to Sirio Snake, jest trochę krzywa ponieważ podczas jednej z wizyt w serwisie mechanik zahaczył o nią podporą do kabiny, druga antena jest od zwykłego radia. Znalazłem jeszcze zdjęcie zrobione po naprawie oświetlenia globu, niestety jakość kiepska bo robiłem telefonem. Klosze + całe uszczelnienie nowe a i tak woda się dostała ale pomimo tego świeci ładnie, na razie nie jest używane bo nie ma co oświetlać. Napis miał się pojawić ale nie mogę zdecydować się na czcionkę
GG: 30108
Samochód: Scania
Śliczna, skromna i przede wszystkim elegancka!
Podświetlenie globa moim zdaniem zbyt odstaje w białym kolorze i stanowczo za mocne jest, chyba że to wina aparatu Włożyłeś tam LEDy czy zwykłe żarówki?
Jak na razie(odpukać) nie było problemów ze skrzynią, czasami rano jak wszystko jest zimne to lubi zgrzytnąć przy zapinaniu biegu "startowego". Oświetlenie globu jest na zwykłych żarówkach rurkowych 5W lub 10W, świeci mocno bo wyczyściłem w środku odbłyśnik + doszły nowe klosze i efekt jest taki jak widać. Też odnoszę wrażenie że trochę gryzie się z resztą ale tak jak pisałem, na razie listwa jest nie używana.
Jak się trochę pogoda poprawi to zobaczę jeszcze raz jakie wsadziłem tam żarówki, jak będą 10W to zamienię na 5W. W ostateczności wsadzę tam białe żarówki diodowe o ciepłym odcieniu. W weekend postaram się zrobić zdjęcie lepszej jakości z zapalonym oświetleniem globu .
Gdzie kupowałeś te zestawy naprawcze do oświetlenia globa ?
Tak jak pisał VeRay, zestawy kupiłem w ASO Scanii, dostępne od ręki. Poniżej obiecane zdjęcia z podświetleniem globu, niestety nie jestem jakimś super fotografem i nie umiem w 100% oddać realnego efektu ale jest to coś pomiędzy tymi dwoma odcieniami:
Scania widziana dzisiaj rano o 7 w Pilchowicach
Powiem tobie Michał że bardzo ładnie się prezentuje wasze autko jak jest ciemno przydało by się coś jeszcze zrobić z naczepą
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 27 gości