GG: 13222659
Samochód: fiat punto ;-)
Witam, ciekawi mnie czy można przerobić cały dół volvo z II generacji na dół z III generacji, wiem że jest to możliwe ale czy trzeba przerabiać dużo rzeczy??
Robiłem volvo które ktoś tak przerobił, była to euro piątka i jak by mi nie powiedzieli to bym się nie połapał że to zwykły chińczyk. Jak robić to robić i wymieniać wszystkie potrzebne stelaże, uchwyty.... Pół środki zawsze są do bani.
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Pół środki to by nie były, tylko nie wiem czy warto w to inwestować. Będe musiałw wolnej chwili podnieśźć kabinę w 3generacji i w 2 i zobaczyć co i jak wygląda. http://otomoto.pl/scania-164-g-do-drewn ... 15262.html ostatnie foto, auto po prawej było tak robione
Nom...
Koszta są spore, wgl nie opłacalne, właściciel tego samochodu przerobił bo przód coś tam minimalnie był uszkodzony. Tak samo jak i w tej Scanii...
Wiem że plastiki, lampy, obudowy lampy, maska, owiewka trzeba inne, ale teraz jak by kupować części z II generacji to to samo wyjdzie. Mi chodzi tylko o kwestie techniczną czy trzeba przerabiać dużo rzeczy, bo jak wiemy zmienili oni tylko trochę plastików a kabina ta sama.
Wiem że plastiki, lampy, obudowy lampy, maska, owiewka trzeba inne, ale teraz jak by kupować części z II generacji to to samo wyjdzie. Mi chodzi tylko o kwestie techniczną czy trzeba przerabiać dużo rzeczy, bo jak wiemy zmienili oni tylko trochę plastików a kabina ta sama.
Nie wyjdzie to samo ponieważ części z II generacji są dużo tańsze.
Mocowania wszędzie takie same wszystko jest plug & play...
O to mi chodziło, bo części niema wielkiej różnicy w cenie przy takiej kasie, a lepiej by wyglądało auto już, zawsze jakieś drobiazgi takie jak wiązka lampy czy za kierunkiem rezystor by moc większą pobierał i komp żeby myślał że ma żarówki a nie leda
Ostatnio byłem na serwisie Volvo w Skawinie i właśnie naprawiali "chińczyka" po drobnej kolizji z osobówką. Przerabiali je właśnie na życzenie klienta na nowszy model, prócz plastików trzeba wymienić również całą przednią belkę na której to wszystko się mocuje.
Tego to już niestety nie wiem, widziałem tylko jak przekładali i tak mówił mechanik który to robił. Może ze względu na inne umieszczenie mocowań do plastików itp.?
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 10 gości