Warto też dodać,że powstało tylko 800 sztuk tego modelu...Charakteryzował on się ciemno zielonym kolorek nadwozia(oczywiście metalik)z efektem pogryzmolonych cyfr-70,bo z to seria limitowana z okazji wyprodukowania przez VOLVO pierwszej ciężarówki.Warto dodać,że był produkowany tylko w 1998r i tylko w jednej wersji-jak ciągnik siodłowy z kabiną XL i silnikiem wyłącznie 420km....Wnętrze było seryjnie zaopatrzone w najciekawsze dodatki z listy-airbag(poduszka powietrzna),skórą obszyta kierownica,elektryczne 2 fotele z pełną regulacją,radio VOLVO 2Din-CD i kaseta,hamulec VEB,komputer pokładowy,specjalny kolor tapicerki(przewaga żółtego koloru z wcięciami z czarnej skóry),folia brzozowa na tablicy rozdzielczej(drewno-tylko że jasne),...W sąsiadującej firmie mojego ojca(brat mojego ojca szefa) są 2 VOLVO XL-70...Jechałem nimi jeden kurs(ojciec kilka) i jest to naprawdę ciekawe auto...Jest cichsze od normalnych FH i jest mocniejsze(naprawdę to czuć...)Jak dla mnie to najciekawsza z dotychczas oferowanych serii limitowanych Volva tamtej generacji............