Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Chyba czwarta, 1-PTZ, 2,3-Polmack 4-Chlechowicz.
Tak, tak. Zapomniałem o drugiej eRce w Polmacku.
Chyba jednak mamy 5 egzemplarzy R730. Dziś widziałem.
Biała, z czarnym grillem, z czarną firanką Krone. Coś pięknego. Ale nie miała żadnych oznaczeń.
W każdym razie blachy ciągnika i naczepy DB - wałbrzyskie. Czyli gdzieś z moich okolic.
Właśnie googluje, kto to może ją mieć.
Czarny grill to maja wszystkie v-ki
_________________ Kupię pokrywę zaworów Scania w kształcie litery V z silnika 14 litrowego
Jest ktoś w stanie powiedzieć czy ta scania na 2gim planie to była jakaś specjalna wersja czy tylko jakaś prywatna. Jeden z kolegów powiedział mi że to może być wersja na 40 rocznice Vki
W najnowszym numerze niemieckiego "Trucker'a", oprócz, jak domniemam po okładce, bardzo ciekawego testu porównawczego (MP IV vs nowy FH), jest też notka i zdjęcie przyłapanej R'ki po kolejnym liftungu - zamaskowany jest tylko przód kabiny, a zdjęcie, które posiadam jest zbyt małe aby stwierdzić czy zaszły jakieś większe zmiany.
Zastanawiające jest to dlaczego zdecydowali się na kolejny lift w tak krótkim czasie od wypuszczenia nowej R
Być może kolejny lift okazał się koniecznością, a nie "fanaberią". Sądząc po tym, że główne zmiany mają dosięgnąć przedniej części pojazdu, a zwłaszcza grill'a, może wiązać się to z wprowadzeniem na szeroką skalę motorów Euro 6 i koniecznością ich lepszego chłodzenia.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 81 gości