Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Strona 45 z 56 [ Posty: 1106 ] Przejdź na stronę Poprzednia 143 44 45 46 4756 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 23 lut 2013, 3:24

Użytkownik

Użytkownik

A co na temat wynagrodzenia mówiła na tej dystrybucji?

Post Wysłano: 23 lut 2013, 18:03
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: VOLVO

Cytuj:
Tak jak napisałeś DNO, to mój poziom.
Ale jaki jest poziom kolegi skoro nie potrafi wpisać w wyszukiwarkę ? Było o tym na forum już kilka razy, wszystko jest pięknie opisane. Ale łatwiej czekać na gotowca.
Po 1 kolego to jest zależne od firmy jaką formę prowadzenia działalności wymagają od kierowcy i nie zawsze może być jednakowo w każdej firmie, więc kolega miał prawo zapytać...Po 2 nie bądź złośliwy bo też wszystkich rozumów nie pozjadałeś...
Cytuj:
Mają tandemy Wieltona na Volvach, naczep raczej nie. A niebieskie są z moich informacji dwa, WGM 23PC i WGM 29PC.

Igorze?!Co do MAN-ów(sa 2 takie) to się zgadza w 100 % i dodam tylko, że wywiad działa doskonale!:)Chwała Ci za to.Nie raz bywa tak, że auta sa końcówkami serii lub inne wypadkowe(są po prostu tańsze,nikt wówczas nie patrzy,że inny kolor maja bo tak samo będą pieniądze zarabiać...Co do naczep to były Wieltony typu walking floor...
Cytuj:
A z tego co się orientuję, to nie było opcji, żeby ciągnik wyjechał nieoklejony na trasę. O naczepie nie wspominając. No chyba, że były dzierżawione czy cuś ;). Ale ciągniki zawsze były oklejone (sam czekałem ze 3 godziny na wyjazd nowym ciągnikiem, żeby mi go okleili... Innej opcji nie było.).
Hej Jester!Masz rację, choć zaraz przytoczę Ci kilka wyjatków...:)
http://forum.trucksfoto.pl/index.php?ac ... 3133;image
http://forum.trucksfoto.pl/index.php?ac ... 1124;image do dziś dnia te drzwi od kierowcy nie są oklejone(brakło naklejek wówczas i tak już zostało hehe)
Poza tym był jeden kolega, który jeździł nie oklejonym autem aż do 1-go przeglądu...:)Swoja drogą tak jak wspomniał Jester-auta musiały być oklejone,ba!Zdarzyło mi się, że raz rozmijałem się z naszym prezesem Adamem i miałem niepodświetlonego globa...Oczywiście później(jakiś czas od tego momentu) tankując paliwo podszedł do mnie prezes i...''Panie drogi, to ja tyle wydaje na reklamę a a ty mi jeździsz bez podświetlonego globa?''Lekko mnie zamurowało(zapamiętał rejestracje a uwierzcie mi ma do podobnych spraw głowę na karku) ale odbiłem kontrę,powiedziałem że robiło gdzieś zwarcie, nie mogłem go włączyć i musiałem tak zjechać do bazy, a po przyjeździe usterkę naprawiłem :roll:
Cytuj:
Zawsze sięgamy DNA. Pijemy do końca :mrgreen:
Panowie?! to za wszystkich szoferów!!!Zdrowie!

Post Wysłano: 24 lut 2013, 16:54

Użytkownik

Użytkownik

Witam wszystkich.
Mam 19lat i prawko C+E,KW, badania i inne pierdoły, w maju planuję odwiedzić Omegę i moje jest takie, czy w związku z moim wiekiem jest mozliwość przyjęcia ? :? Od razu mówię, że z działalnością nie ma problemu.
Jeśli nie, czy wiecie coś o tych ich solówkach?
Dałoby się do nich załapać?

Post Wysłano: 24 lut 2013, 17:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 11
Samochód: Opel

Cytuj:
Witam wszystkich.
Mam 19lat i prawko C+E,KW, badania i inne pierdoły, w maju planuję odwiedzić Omegę i moje jest takie, czy w związku z moim wiekiem jest mozliwość przyjęcia ? :? Od razu mówię, że z działalnością nie ma problemu.
Jeśli nie, czy wiecie coś o tych ich solówkach?
Dałoby się do nich załapać?
Zadzwoń lub jedź do nich i zapytaj... Nikt Ci nie da wiążącej odpowiedzi :]

Post Wysłano: 24 lut 2013, 17:27

Użytkownik

Użytkownik

Planuję zajechać i obgadać wszystko, myślałem tylko, że coś możecie wiedzieć o jakimś progu wiekowym, którego zazwyczaj się trzymają.

Post Wysłano: 24 lut 2013, 19:37
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

jak ja dzwoniłem to KATEGORYCZNIE wymagają 24lat

Post Wysłano: 24 lut 2013, 23:33

Użytkownik

Użytkownik

Czyli kicha.. ale i tak się przejadę, nic nie szkodzi.

Post Wysłano: 24 lut 2013, 23:56

Użytkownik

Użytkownik

Witam

Kolego volffi
Wiesz, to że czasem się tam zdarzy przydupić, raz na jakiś czas nawet do 15 godzin, no to ok, mogę się na to zgodzić, tylko wiesz, ja studiuje zaocznie, i w przypadku gdybym dzień w dzień po 15 godzin zasuwał to nie wracam do domu tylko na sen, nawet nie bardzo na to, wówczas wolę szukać pracy w spedycji krajowej czy tam międzynarodowej, wówczas mam tam te ok. 10h i z reguły pozostałe 14 godz na własne potrzeby, w tym naukę :). Rozumiesz mnie ;) dla tego się pytam jak to z praktycznej strony w rzeczywistości wygląda ;) aby się zdecydować.

Kolego Xenir
Na temat zarobków Ta Pani określiła że będą one na poziomie 130 złotych plus jakiś tam hak, nie pamiętam dokładnie jaki za dzień pracy, bo tak miałaby mnie rozliczać, z tym że jako student na umowie zlecenie puki co nie musiałbym nic odliczać, na ZUS itp. więc płaca byłaby jeszcze logiczna, do puki nie trzeba byłoby założyć własnej firmy.

Pozdrawiam serdecznie :)
I dalej czekam na jakiekolwiek informacje na temat tej dystrybucji, najlepiej od osób które tam pracowały.

Post Wysłano: 25 lut 2013, 8:44

Cytuj:
[...]Hej Jester!Masz rację, choć zaraz przytoczę Ci kilka wyjatków...:)
http://forum.trucksfoto.pl/index.php?ac ... 3133;image[...]
[...]Zdarzyło mi się, że raz rozmijałem się z naszym prezesem Adamem i miałem niepodświetlonego globa...Oczywiście później(jakiś czas od tego momentu) tankując paliwo podszedł do mnie prezes i...''Panie drogi, to ja tyle wydaje na reklamę a a ty mi jeździsz bez podświetlonego globa?''
Czy ja dobrze widzę na pierwszej fotce na prawo od tej chłodni - tandem z szeroką oponą na prowadzącej? Rzadki widok w Omedze... A co do braku oklejenia - seria FH 12 już kilkulatek z Euro 3 - może już miał być odstawiony na komis tylko jeszcze gdzieś przeciągał naczepę?
A co do braku podświetlonego globa - tak, Adam ma na tym punkcie (i kilku innych rzeczy) fioła, nie wspominając o pamięci. Kiedyś (słynne chyba na całą Omegę) spedytorzy szukali naczepy, bo im zginęła. Na to jak się Adam dowiedział mówi: w czym wy macie problem, przecież ta naczepa od 3 dni stoi na logistyce w Dębicy...

A ja osobiście nie lubiłem jazdy z podświetleniem. Wczoraj z kolei wczesnym popołudniem mijałem się z Omegusem, który nie będzie miał z tym problemu - chińczyk "poliftowy" i zamiast reklamy Omegi na globie było... logo modelu FH. Może więcej takich jeździ, ale ja pierwszy raz widziałem brak reklamy na globie.

Post Wysłano: 25 lut 2013, 18:35
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Czy ja dobrze widzę na pierwszej fotce na prawo od tej chłodni - tandem z szeroką oponą na prowadzącej? Rzadki widok w Omedze...
Jeżdżą takie, zarówno w FH jak i TGX'ach. Nie mam akurat zdjęć pod ręką, ale w sumie teraz to częściej widuje tandemy z szerokimi kołami niż na standardowych.
Cytuj:
chińczyk "poliftowy" i zamiast reklamy Omegi na globie było... logo modelu FH. Może więcej takich jeździ, ale ja pierwszy raz widziałem brak reklamy na globie.
Obrazek Obrazek Obrazek

Ze zdjęć które zrobiłem wynika że chyba wszystkie nowe FH na małych kołach mają takie naklejki na globie - na pewno te z serii RDE FA i RDE HJ.

Post Wysłano: 25 lut 2013, 19:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: FR und NL

Ile teraz mają aut w sumie ?

Post Wysłano: 25 lut 2013, 20:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 11426561
Samochód: IVECO STRALIS (tandem)

Stanowisko: Kierowca Kat. C+E
Nazwa pracodawcy: PODKARPACKI PARK LOGISTYCZNY - OMEGA PILZNO
Pracodawca kontakt: Kontakt tel. pod nr 14 670 70 15 lub 604 260 282
Liczba miejsc: 3
Wynagrodzenie od: 3000 zł brutto
Ważna do: 2013-03-22
Adres pracy: Teren kraju
Informacje dodatkowe: Oferta pracy nadesłana z innego urzędu celem upowszechnienia
Rodzaj oferty: Lokalna
Wymagania: - wykształcenie średnie
- doświadczenie
- karta kierowcy

Po raz kolejny:D
Tak sie rozwijają ze ciągle trzeba kierowców czy "tak wszyscy chcą tam jeździc"?

Post Wysłano: 25 lut 2013, 22:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: VOLVO

Tak Jester,Igor juz zaserwowal cala galerię zdjęc więc nie mam juz co nawet dodac...Słusznie zauważył,że wszystkie Fh z niska ramą nie maja globa oklejonego w napis Omegii...
Cytuj:
[/quote]

Kolego mozesz sie przejechac ale na tym sie narazie skonczy raczej...
Pozdrawiam

Post Wysłano: 26 lut 2013, 20:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania 144l 460/ Galaxy 2.8

Cytuj:
Stanowisko: Kierowca Kat. C+E
Nazwa pracodawcy: PODKARPACKI PARK LOGISTYCZNY - OMEGA PILZNO
Pracodawca kontakt: Kontakt tel. pod nr 14 670 70 15 lub 604 260 282
Liczba miejsc: 3
Wynagrodzenie od: 3000 zł brutto
Ważna do: 2013-03-22
Adres pracy: Teren kraju
Informacje dodatkowe: Oferta pracy nadesłana z innego urzędu celem upowszechnienia
Rodzaj oferty: Lokalna
Wymagania: - wykształcenie średnie
- doświadczenie
- karta kierowcy

Po raz kolejny:D
Tak sie rozwijają ze ciągle trzeba kierowców czy "tak wszyscy chcą tam jeździc"?

Po zawodowce nie przyjmuja..?

KW 13.12.2013

Post Wysłano: 27 lut 2013, 1:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Tak Jester,Igor juz zaserwowal cala galerię zdjęc więc nie mam juz co nawet dodac...Słusznie zauważył,że wszystkie Fh z niska ramą nie maja globa oklejonego w napis Omegii...
Cytuj:
Kolego mozesz sie przejechac ale na tym sie narazie skonczy raczej...
Pozdrawiam[/quote]

Na innym forum piszą ze biorą wszystkich jak leci zeby tylko jeździc i chyba ci bez doświaczenia musza pół roku przejeździc a jak nie to jakies koszty szkolenia bulą... cos w tym stylu. Czyli tak brakuje kierowców.
Tez od jakiegos czasu sie interesuje tą firmą mam prawie 21 lat ale niby w ostatnich ogłoszeniach o wieku nie wspominają... Jest mozliwosc jazdy przez jakis czas na u.zlecenie?? I jaki to max czas zeby zakładac działke?

Post Wysłano: 27 lut 2013, 13:13

Użytkownik

Użytkownik

Działalność to z tego co wiem moment.
Na niskim zusie 300zł przez 2 lata, więc jakaś suma straszna nie jest.
Co do tego wieku, nie wiem, mam jeszcze 2 miesiące, w kwietniu się pokażę i na pewno napiszę, zainteresowani będą wiedzieli od jakiego pułapu biorą.
Myślę, że jak ktoś ma jako takie pojęcie, umie się podstawić pod rampę, nie boi się roboty, to kto wie..

Post Wysłano: 27 lut 2013, 13:37
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Działalność to z tego co wiem moment.
Na niskim zusie 300zł przez 2 lata, więc jakaś suma straszna nie jest.
Co do tego wieku, nie wiem, mam jeszcze 2 miesiące, w kwietniu się pokażę i na pewno napiszę, zainteresowani będą wiedzieli od jakiego pułapu biorą.
Myślę, że jak ktoś ma jako takie pojęcie, umie się podstawić pod rampę, nie boi się roboty, to kto wie..
niski zus to 400zł z groszami

Post Wysłano: 27 lut 2013, 16:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

To jeszcze tak by było bo potem ponad drugie tyle;/
Czyli najlepiej telefon do nich ewentualnie sie przejechac..;d
pisałem kiedys kiedys meila aale nie dostałem o dzis odp. Szkoda

Post Wysłano: 27 lut 2013, 17:29

Użytkownik

Użytkownik

Po dwóch latach to sobie już inną firmę znajdziesz bez działalności.. dobra księgowa i mało będziesz płacił.

Post Wysłano: 28 lut 2013, 0:24

Użytkownik

Użytkownik

To da sie u nich zarobić czy nie? Bo czytam czytam i nikt nie napisał co i ile.

Strona 45 z 56 [ Posty: 1106 ] Przejdź na stronę Poprzednia 143 44 45 46 4756 Następna