super, czasem zaglądam na fora typowo modelarskie (np PWM) i to co tam widzę powala. ludzie na prawde maja talent, cierpliwośc i czas Brakuje mi na nich niestety maszyn budowlanych sam chcialbym cos kiedys zniszczyc, ale jestem cienki bolek, zlepilem kiedys łosia no i huricane'a bodajże i tyle ze mnie z modelarza, teraz jestem kolekcjonerem. Zacząłem co prawda klecić wlasne szalunki, ale nie mam czasu skonczyć
_________________ "Leje" to koń na blachę, a my układamy mieszankę betonową
Nie. Nie przesiaduję w Modelarni, gdyż nie kręcą mnie samoloty ( choć poznałem swego czasu Głównodowodzącego ) Mam własną, firmową pracownię na Skierniewickiej.
Kocioł? Znaczy zbiornik paliwa? Jeśli o to to ten jest oryginalny od producenta. Tylko nie ma osłony ( bo nie miało być ).
Taa, zbiornik paliwa. No po prostu wygląda to słabo i nierealnie z tym zbiornikiem. Ktoś chyba podmienił go na zbiornik od low deck'a : D Ale moja opinia, to wiesz... ja zawsze musze jakieś szczegóły wyłapać, które większości ludzi w ogóle nie przeszkadzają ;]
Spoko. Ja chętnie przygarniam wiedzę z nowego dla mnie obszaru motoryzacji.
Tu jednak sam nie wiem. Na fotkach innego egzemplarza widać też taki duży zbiornik.
Przyjrzyj się dokładnie, bo nie jest do końca tak jak mówisz. Na fotce kocioł nie jest schowany do środka, tylko na równo ze stopniami i błotnikiem z tyłu i nie jest przykrótki jak w modelu, bo w modelu się kończył na wysokości 1 stopnia. No i na fotce to jest faktycznie duży zbiornik
No faktycznie. Przypuszczam, ze producent modelu nie brał pod uwagę, że ktoś może go zrobić bez osłon. Za osłoną pewnie by tak nie raził złymi wymiarami. W tym modelu dorobiłem jeszcze zresztą drugi taki zbiornik po lewej stronie, gdyż tak miał oryginał na którym się wzorowałem.
No faktycznie. Przypuszczam, ze producent modelu nie brał pod uwagę, że ktoś może go zrobić bez osłon. Za osłoną pewnie by tak nie raził złymi wymiarami. W tym modelu dorobiłem jeszcze zresztą drugi taki zbiornik po lewej stronie, gdyż tak miał oryginał na którym się wzorowałem.
Spoko, spoko. Generalnie modele ciężarówek ( nieważne jakiej firmy ) nie są idealnym odzwierciedleniem prawdziwego samochodu - żeby wszystko było tak jak trzeba to niestety trzeba zmodyfikować bardzo wiele elementów. Z ciekawszych przypadków to Italeri dawało do Scanii R wnętrze od 4ki.... lipa, szczególnie jak ktoś ceni prawdziwość modelu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 43 gości