Cytuj:
Minął ponad rok od użytkowania tego samochodu. Jak go ocenisz, jakie plusy i minusy, jeśli możesz to porównaj go do poprzedników i innych marek które macie w firmie.
Do plusów należy niesamowity komfort jazdy i życia, kilka razy poleciałem na kraj Scania i nie mogłem się już doczekać Roburka. O spalaniu nie muszę wspominać. Oprócz tego wydaje mi się że flota która składa się z MPIV niewątpliwie podnosi prestiż firmy. Pochwalić należy serwis, mercedes nie czaji się z naprawami nie szuka wymówek, jest jakiś problem od razu wymieniają wszystko na nowe.
Do minusów to mieliśmy już 2 usterki, w 1 padła pompa paliwa przy przebiegu 90tys. km, i innym z kolei czujnik doładowania, ledwo się doczłapał do serwisu, w moim wymienili amortyzatory przednie ostatnio, opony się wyplackowały lekko ( nagle po wymianie przestało bujać autem na poprzecznych nierównościach). No i niestety często trzeba wymieniać filtry paliwa średnio wychodziły u nas 50/60tys km, a tanie nie są.
Chyba to tyle, a teraz NEWSY.
W tym tygodniu przyprowadziłem nową naczepke
Berger Eco Trailer waga 4745kg
druga czeka na odbiór, jedną będe ciągał ja a druga trafi najprawdopodonie do jakiegoś MPIV.
Niebawem pojawi się reklama na plandece.
Pozdrawiam i wesołych świąt.