Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 27 gru 2010, 20:32

Użytkownik

Użytkownik

Mój sposób to napompowanie sprężarką powietrza tak żeby wcisnąć sprzęgło. Auto stoi pod warsztatem ,a ja mam zrobioną złączkę w przewodzie do wysprzęglika tak ,że pompuję tylko układ sprzęgła. Nawet przy -30 rozrusznik kręci jak przy -10 .Skrzynia biegów stawia bardzo duży opór ,stosowałem ten sposób w jelczach i renówce i zawsze pomaga bardziej niż inne patenty.

Post Wysłano: 27 gru 2010, 21:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 13363123
Samochód: DAF

Ciekawy sposób. Na to bym nie wpadł, a takie proste.

http://www.youtube.com/watch?v=eAfp3mZD ... ature=plcp

Post Wysłano: 17 mar 2013, 13:19

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: star 200

witam ,Panowie czy możliwe jest zastosowanie grzałki cieczy chłodzącej w starze 200 mam to rozwiązanie w traktorze i super się sprawdza nawet przy minus 25 dziękuje za odpowiedz

Post Wysłano: 26 mar 2013, 15:26

Cytuj:
witam ,Panowie czy możliwe jest zastosowanie grzałki cieczy chłodzącej w starze 200 mam to rozwiązanie w traktorze i super się sprawdza nawet przy minus 25 dziękuje za odpowiedz
Na przełomie lat 80 i 90 ojciec miał Stara 28 (Gruźlik) i miał zamontowaną grzałkę. Owszem, rano musiał "przeczytać" gazetę, ale większych problemów z rozruchem nie było.

Post Wysłano: 10 kwie 2013, 16:06

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: man

Witam.Ja mam zamontowaną grzałkę w układzie chłodzenia w manie m2000.Moc tego ustrojstwa 1000W.W tym roku dużych mrozów nie było ale troszkę wstecz przy -32 stopniach grzałka załączyła się ok.4 godzin przed odpaleniem i zapalił jak by było na plusie.Koszt grzałki ok 300zł średnica 50mm,kupiona na allegroszu.Trzeba zrobić małą dziurkę w termostacie żeby był obieg.Jeżeli ktoś trzyma auto pod domem polecam.Rewelacja.U mnie działa to 4 sezon i nic się z tym nie dzieje.Pozdrawiam.