Cytuj:
Pytanie mam bo czytałem opinie kierowcy który jezdzil podobnym VNL w polskiej firmie z okolic Lublina-Rzeszowa to strasznie narzekal na swiatła mijania, podobno tu po polsce strasznie slabo wypadały te swiatła i sporo musial jezdzic na "długich", jakie ty masz odczucia, porównania?
Nie mam dużego porównania z europejskimi ciężarówkami ale domyślam się że będzie jak ze wszystkim że odstaje to od europejskich standardów. Tam są inne drogi i nie ma ruchu pieszego tam gdzie jadą ciężarówki a to zasadnicza różnica. Ja większego problemu nie mam a jak czegoś na drodze nie jestem pewien to noga z gazu bo but trochę za ciężki jak na europejskie warunki. Jeżdzę 4 tydzień a w 2 pierwszych zużycie paliwa miałem 44L/100km teraz obserwujac jak jeżdzą inni zszedłem do 36.
Jeszcze czeka mnie wizyta u speca od diagnostyki bo parę czujników jest out of calibration i to też może mieć wpływ na spalanie.
Przepraszam nielicznych których to irytuje że auto bywa bardzo brudne ale jazda po lesie po 10-15 km na kursie tym się konczy i nie sposób na takim odcinku jechać powoli ale obiecuję że się poprawię
Pozdr.