Zapomniałem napisać, że to odkryta skrzynia, burty (solidne, stalowe - wywrotka) 60cm wysokie. Ładunek mógł zająć dokładnie ten cały prostokąt, który jest widoczny powyżej, bo zachowałem proporcje skrzyni ładunkowej. W poprzek w 2 rzędach nie lubię układać palet, bo robi się ciasno i czasem trudno zaczepić hak pasa o uchwyt (uchwyty w podłodze). Poza tym, przy tak wysokim ładunku, łatwiej dociągnąć pasami ładunek, jeśli punkty mocowania nie są tuż przy palecie (może się mylę).
Listwy nie mam i nie używam.
Zastanawiam się czy gdybym wypełnił dolny lewy róg i "obwiązał" dookoła wszystkie palety razem, nie byłoby też dobrym rozwiązaniem. Inna sprawa, że trzeba mieć czym wypełnić. W całej mojej trasie z tym ładunkiem, to chyba najwięcej czasu by zajęło właśnie szukanie czegoś do wypełnienia
Cytuj:
Wystarczyło w poprzek, a na końcu dać "opór"
Nie można do jednego pkt dawać 2 haki ( zaczepy )
W jaki sposób dać opór? Listwy nie posiadam. Poza tym, te palety bardziej są narażone na fikoła na bok, niż przód-tył. Więc jeśli poprzecznie pasy nie łapały mi idealnie każdej palety (np. wypadało między paletami), to miałem problem, który częściowo(!) rozwiązałem rzucając po przekątnej.
Dlaczego nie można 2 haków do jednego punktu?