Michzio być może to było już w tym temacie. Empe czwórki już trochę u Was jeżdżą. Bardzo prosiłbym o porównanie eksploatacji MPIV i MP3 wynikającej z użytkowania. To da jakiś obraz tego jak wypada najnowsze dziecko koncernu ze Stuttgartu. Fajnie byłoby też gdybyś wrzucił fotki obydwu aut np. ukazującej perspektywę z kabiny
Cytuj:
Minął ponad rok od użytkowania tego samochodu. Jak go ocenisz, jakie plusy i minusy, jeśli możesz to porównaj go do poprzedników i innych marek które macie w firmie.
Do plusów należy niesamowity komfort jazdy i życia, kilka razy poleciałem na kraj Scania i nie mogłem się już doczekać Roburka. O spalaniu nie muszę wspominać. Oprócz tego wydaje mi się że flota która składa się z MPIV niewątpliwie podnosi prestiż firmy. Pochwalić należy serwis, mercedes nie czaji się z naprawami nie szuka wymówek, jest jakiś problem od razu wymieniają wszystko na nowe.
Do minusów to mieliśmy już 2 usterki, w 1 padła pompa paliwa przy przebiegu 90tys. km, i innym z kolei czujnik doładowania, ledwo się doczłapał do serwisu, w moim wymienili amortyzatory przednie ostatnio, opony się wyplackowały lekko ( nagle po wymianie przestało bujać autem na poprzecznych nierównościach). No i niestety często trzeba wymieniać filtry paliwa średnio wychodziły u nas 50/60tys km, a tanie nie są.
.