Witam!
Cytuj:
Również magnumke widziałem w Czwartek jak jechała w Stronę Lublina a dokładnie w Olbięcinie ją widziałem .
Potwierdzam, był w tamtych okolicach
Cytuj:
Ew. Wsadź szlauf w zbiorniczek odkręć korek pod chlodnicą i pod chlodnicą retardera i leje dużo wody.
No właśnie interesuje mnie ta chłodnica od retardera... Pamiętam jak kiedyś na forum opisywany był problem z Dafem i doradziłeś, żeby płukać chłodnicę retardera ale... gdy powiedziałem to Tacie to rozmawiał z mechanikiem z ASO Renault i mechanik powiedział, że retarder nie ma nic wspólnego z tym błotem i tak już zostało... Jutro będzie smarowanie po 5 tyś km więc będzie jedno wchodzenie pod samochód.
Gdzie znajduje się chłodnica retardera? Domyśla się, że koło skrzyni biegów ale proszę o konkretny namiar na nią
Jest jeszcze jeden problem... Naczepa zgubiła ABS. Po włączeniu zapłonu naczepa "cykała" a teraz przestała... Spalony bezpiecznik? Przewód między naczepą a ciągnikiem jest dobry, błędu na naczepie nie wyświetla
Wczoraj Renówka przeszła drobny zabieg kosmetyczny i oto efekt:
Prawa już po polerowaniu:
Lampa po lewej będzie do poprawy
Na koniec moja pomocniczka, która polerowała miejsca których nie zauważyłem... językiem
Zapraszam !!!