Większość narzędzi w tym temacie już wymieniliście ja sam posiadam własne klucze płasko oczkowe,oraz skrzynkę narzędziową w której mam zestaw śrubokrętów, cążki, zestaw bezpieczników, czujnik (czyt. młotek), drut miękki wiązałkowy, mocną taśmę, taśmę izolacyjną, zestaw żarówek, nóż, rurę 50 cm do klucza itp. Co mogę powiedzieć nie raz mi te narzędzia uratowały skórę na drodze. Przy czym musicie pamiętać, że nawet najlepsze klucze Was nie uratuje jeśli nie macie podstawowej wiedzy mechanicznej lub odpowiedniej części zamiennej. Dalsza rozmowa na temat porównywania firm i co komu jest potrzebne, jest po prostu bez sensu. Bo każda firma inaczej działa. Za to zgadzam się z dwoma wcześniejszymi wypowiedziami:
Cytuj:
tak poczytałem co kto wozi i zastanawia mnie jedno czemu po parkingach lub na firmach często gęsto łażą kierowcy którzy szukają bardzo wielu akcesoriów tu wymienionych - jedynym wytłumaczeniem może być, że nie są forumowiczami wagi ciężkiej.
Prawda jest taka że każdy, dużo pisze w internecie, a jak się zdarzy sytuacja podbramkowa to zostają sami z problemem i chodzą jak te dziady po prośbie.
Cytuj:
Tydzień temu zmiennik zostawił mu samochód z zatartym łożyskiem w przednim kole, serwis musiał zapewnić sobie jakoś sam na granicy, własnymi rękoma, bo szefo nie bardzo garnął się do jakiejkolwiek pomocy, czy sprowadzenia chociażby pomocnego sprzętu.
Skąd ja to znam, z własnego doświadczenia z nie jednej firmy w której pracowałem. Nie piszcie że jest to wybór pracownika, bo na rozmowie o pracę, nikt Wam tego nie powie że pojazdy będziecie serwisować sami. Pozdrawiam Wilk 09
.