Cytuj:
Te plastiki i zderzaki moim zdaniem byly malowane, zdaje mi sie ze wyjechala z fabryki z ciemnymi...
Zdecydowanie tak było. Podczas późniejszego malowania ktoś kiepsko przygotował plastiki, dlatego też, efekt po kilku latach jest jaki jest. Ale spokojnie, i tym się zajmiemy - mój lakiernik podsunął mi całkiem fajny pomysł na zestawienie kolorów, choć co prawda chciałem granatowy, to przekonuję się powoli do pomysłu z rubinowym RAL 3003. Cóż, do wiosny mam czas na podjęcie decyzji
Pierwszą rzeczą jaką musiałem zrobić przy R'ce był problem z uciekającym płynem spryskiwaczy, po zdjęciu lewego narożnika zderzaka okazało się, że przyczyną była "wypadnięta" gumowa rurka:
Ostatnio ciągnik przeszedł też zapowiadaną polerkę, efekt jest bardzo fajny, pod słońce aż oczy trzeba mrużyć, ale na tych zdjęciach tego niestety nie widać...
W sobotę generalnie wysprzątałem wnętrze kabiny - myślę, że w tym tygodniu już się do niej przeprowadzę
:
I na koniec siodło, którego, podobno, nie trzeba smarować - słyszałem o nich, nigdy takiego nie eksploatowałem:
W tym tygodniu powinienem już ją przerejestrować i się wprowadzić, myślę, że w drugiej połowie tygodnia Scania zastąpi FH, które najpierw pójdzie na mały przegląd do mojego mechanika, a następnie zostanie wystawione na sprzedaż.
W najbliższym czasie zakupione zostaną też firanki do kabiny - wybór prawdopodobnie padnie na oryginale zasłony z katalogu Scania w beżowym kolorze. Inne planowane inwestycje zatrzymam w tajemnicy