pojazdami wykorzystywanymi do przewozu żywych zwierząt z gospodarstw na miejscowe targowiska i z powrotem lub z targowisk do miejscowych rzeźni w promieniu do 50 km.
Co inspektor to inne podejście do tematu rozmawiałem z wieloma na ten temat i żaden nie potrafił się jednoznacznie ustosunkować, najczęściej kończyło się na tym że gdybym był rolnikiem to i owszem miało by to zastosowanie, ale że jest to podstawowy przedmiot mojej działalności i wykonuje najnormalniej przewóz drogowy wyłączenia nie ma. Jeśli jednak miałbyś jakieś potwierdzenie że da się to stosować i w jakiś sposób dokumentować to z chęcią skorzystam...
Mi się wydaje że łatwiej ci będzie jakoś przykąbinować z tachem delikatnie niż próbować jeździć bez ;D ten przepis według znajomego mojego inspektora dotyczy tylko i wyłącznie Rolników przewożących na własne potrzeby towar ze swojego gospodarstw. Dawniej kilku u nas jeździło na ten myk ale się tylko mandatami skończyło.
Za wschodnia granica jak masz zielone to nie obowiązuje Cie tachograf. Te auta gasną na załadunkach rozładunkach i przerwach na pojenie bo gdy by nie to to 3 letnie miały by po 2mlny
Tu nie ma zabawnych sytuacji Jedynie foty rolników jak przychodzą cało rodziną jak do kościoła na skup
Z Bydłem nie ma żartów mi ostatnio 800 kilowy belg wywalił sprintera na bok. Zerwał się z linek auto stało lekko pod kątem skakał skakał aż wyskakał
Zabawne może nie ale mi w tym sezonie już 2 razy na gospodarstwach uciekły odsadki w pola przy załadunku raz Sim taki 250 kg raz jałówka simka z 250 . Jałówka wróciła zdrowo i szczęśliwie . Byka Rolnik Postanowił odstrzelić kiedy jechałem z gospodarstwa na wagę byk był już ciągnięty traktorem spowrotem oczywiście martwy
a mógłbyś mniej wiecej opisać jaka trasą jechaliście?
_________________ Aby zostać dawcą organów nie musisz kupować motoru. Wystarczy stary rower i wypad nim do wiejskiego sklepu po krajowej drodze którą idzie tranzyt ciężarówek!
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 7 gości