Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 27 maja 2013, 8:56
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6514843

Ja również podpinam się pod prośbę. Potrzebuję dotrzeć do podprzewoźników Schenkera, najlepiej jeżdżących w Gliwicach. Czy gdzieś można zasięgnąć takich informacji? A może ktoś zna firmy, które u nich jeżdżą? Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc w tej sprawie ;)

Post Wysłano: 02 cze 2013, 13:55

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Ja również podpinam się pod prośbę. Potrzebuję dotrzeć do podprzewoźników Schenkera, najlepiej jeżdżących w Gliwicach. Czy gdzieś można zasięgnąć takich informacji? A może ktoś zna firmy, które u nich jeżdżą? Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc w tej sprawie ;)
Tutaj zadzwoń. Wiem, że na pewno ma solówki pod schenkerem, a czy zestawy to już musisz dopytać.

604 228 250

Post Wysłano: 30 wrz 2013, 22:25

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Focus/SCANIA

Jak w temacie. Pracował ktoś lub pracuje? Jak wygląda tam praca? Ciężko jest? Dostałem propozycję pracy (bez doświadczenia) u przewoźnika i się zastanawiam...

Post Wysłano: 01 paź 2013, 8:33

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: R410

Jeśli dostałeś propozycję od Przewoźnika to pytaj o Przewoźnika a nie o Shenkera,logiczne....

Post Wysłano: 02 paź 2013, 10:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: 105

Skoro się zastanawiasz na C+E to zostaje Ci tylko busy albo "solówki"... A tam jest tak że przyjeżdżasz, papierów milion załadować to tak i rozplanować alby jakoś obskoczyć nawet 50 miejsc dziennie, zabrać coś na powrót, rozładować, rozliczyć i paść na pysk... Ale to może być dobra szkoła na początek :D
Pewne jest to, lekko nie będzie ale jak masz jako takie jądra to dasz radę.

Post Wysłano: 02 paź 2013, 12:13

Użytkownik

Użytkownik

podobno jest max 18 punktów docelowych i jezdzi sie od rana do wieczora. Chce sie upewnić czy na prawde jest tam tak źle.

Post Wysłano: 02 paź 2013, 13:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: 105

Wszędzie są plusy i minusy, ja osobiście nie widzę się w busie czy solówce ale każdy ma inny łeb.

Post Wysłano: 03 paź 2013, 13:43

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
podobno jest max 18 punktów docelowych i jezdzi sie od rana do wieczora. Chce sie upewnić czy na prawde jest tam tak źle.
Nie ma reguly punktów jest tyle ile jest towaru raz mniej raz wiecej, pracuje w biurze dystrybucji ale nie w Schenkerze jak chcesz wiedziec szczegoly co do tej pracy to napisz na prv. ,ogolnie w Schenkerze jest sajgon niektorzy tez mówia kołchoz :) ,tam nie ma ze cos nie zdasz, dostajesz liste i masz zdac wszystko inaczej kary itd. jak w innych kurierkach ale Schenker to palety glownie no ale i paczki.Im wiecej wywozisz i odbierasz tym wiecej zarobisz im mniej tym mniej :) do tej pracy trzeba miec specyficzne umiejetnosci,szybko myslec ,dzialac itd.

Post Wysłano: 03 paź 2013, 13:49

Cytuj:
[...]Im wiecej wywozisz i odbierasz tym wiecej zarobisz im mniej tym mniej :) do tej pracy trzeba miec specyficzne umiejetnosci,szybko myslec ,dzialac itd.
A kierowcy z nocnych linii cegłę na gazie, bo czasy, w jakich pokazali, że da się przejechać to nie raz osobówką ciężko zrobić...

Post Wysłano: 03 paź 2013, 14:17

Użytkownik

Użytkownik

Przemyślałem to wszystko i dałem se spokój z schenkerem.

Mam kilka numerów do przewoźników, więc jak by kto chciał to moge udostępnić :)

Post Wysłano: 03 paź 2013, 14:51

Rok, dwa, zdobyć doświadczenie i iść dalej, bo to głupiego robota.

Post Wysłano: 29 paź 2013, 17:41

Użytkownik

Użytkownik

Schenker w Szczecinie prawdopodobnie przenosi się do nowego magazynu hali North West Logistics.

Post Wysłano: 12 gru 2013, 16:53
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5022844
Samochód: VW Polo, DAF 95sc

Witam, co do Schenker'a to nie tylko ich własne auta jeżdzą w barwach lecz nawet prywaciarze którzy są pod nimi podpięci *są czasem pomalowani. Mój szfagier jeździ podpięty pod Schenkera lecz bez napisów. Ma on w Białym jedną baze gdzie stawia auto na ulicy Elewatorskiej gdzie znajduje się magazyn przeładunkowy i inne auta które latają pod Schenkerem też w tym miejscu się przeładowują. On osobiście lata do Pyskowic na jedną z większych baz w PL Schenkera. Ostatnio mi powiedział że oddział z Białego przenoszą na nowo wybudowaną baze gdzieś przed Żółtkami wyjeżdzając z białego kierunek WAW, co najlepsze... Nie będą mogli stawiać tam aut, na starym parkingu też nie bo już nie jest objęty ochroną itp. Więc każdy będzie musiał kombinować jakos...

Ostatnio zmieniony 14 gru 2013, 10:33 przez Leszek, łącznie zmieniany 1 raz.
"szfagier"?

Post Wysłano: 16 gru 2013, 21:12
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: Scania 144l 530

Lekko odchodząc od tematu. Schenker z Gdyni zarządał ostatnio by wszyscy przewoźnicy którzy ciągają naczepy od nich mają zmieniać auta na Euro 5. Ciekawe jak im to wyjdzie.

Post Wysłano: 17 gru 2013, 20:50
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5022844
Samochód: VW Polo, DAF 95sc

No to przewoźnikom się "zagotuje" ;) Bo nie każdy z nich ma pewnie możliwość z nich aby spełnić teraz wymagania na euro 5.

Post Wysłano: 17 gru 2013, 21:33

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Jeżdżą w tej samej firmie, i za ta samą kasę, a jednego jest stać na euro V, a innych nie? Ktoś tu w kulki leci.

P.s. Jeśli w Shenker naprawdę tak płaci, że przewoźnika jest stać na auta euro V, to w poniedziałek rano do nich jadę, podpisuję papiery na 5 / 50 / lub ile chcą sztuk od razu. Gorzej jeśli płaci 2,4zł/km a wymaga cudów.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 17 gru 2013, 22:47

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: taczka i dwa gumofilce

W kilku innych firmach również zaczęli wymagać euro V, lub samochód nie starszy jak 10 lat.