Witam po dłuższej przerwie!Koleżanko?W Omedze pracuje ponad 500 kierowców...
Cytuj:
Witam byłem się u nich pytać w poniedziałek o prace. Odpowiedz nastepujaca tak oczywiscie bierzemy bez doświadczenia z działalnościa zjazdy co dwa tyg do domu płacone od frachtu po odliczeniu zusu jakie 4 000 na reke. Gdy wspomniałem że mam dopiero kat c i c+e w trakcie odpowiedzieli niema sprawy przyjęcia są gdy bedzie pan mial wszystkie dokumenty zapraszamy na rozmowe. Teraz pytanie do was koledzy jak sie rozliczacie vat czy ryczałt uprzedzam jestem na wysokim zusie. Jak z płatnościam na konto czy kasa do reki i do kiedy. wiem ze byłem unich ale jakos sie śpieszyłem i niezapytałem
Cytuj:
Kolego, co do rozliczania podatku, to musisz się od razu zdeklarować jaki bedziesz placił...Zapytaj księgowej, wyjaśni Ci na czym to polega...W skrócie napiszę tylko,że jeśli zdecydujesz się na ryczałt a przekroczysz próg, (określony co do tego podatku,nie wiem dokładnie i nie chce się mądrzyć czy jest to ok 40 000 zł, mniej czy więcej), jednak gdy go przekroczysz, będąc na zdeklarowanym ryczałcie,bedziesz miał lekko pisząc przewalone...Zależy to od Twoich zakładanych przychodów...Nie znam w Pilźnie nikogo, kto jest na ryczałce...
Co do wypłaty, dostaniesz fakturę, a kilka dni później pieniądze na konto...