Cytuj:
A jak się stoi pod rampą to trzeba trzymać auto żeby się nie rozleciało? Fakt w świetle prawa jest to praca, jednak jeśli podjeżdzam w nocy pod rampe rozładowują mnie, ładują a ja sobie śpie, jem, kąpie się, bije niemca po kasku i wychodzi 9 godzin to nie może być to pauza? Pauze można robić tylko na parkingu? Trochę to takie ekhem bez sensu....
jeżeli wiesz że przez 9h nikt nic od ciebie nie będzie chciał
i jest to jeszcze noc
to możesz zakańczać prace i iść spać (ale to się baaardzo rzadko zdarza, ale są takie logistyki to fakt, ale raczej nie w PL,bo u nas to po 6h przyniesie ci dokumenty i będzie stukał w drzwi
albo będzie zmiana planów.....i trzeba pod inną rampą stanąć,itp),i dlatego pomimo że będę atakowany za swoje zdanie
to jestem przeciwny takiemu kombinowaniu,"że może by się udało jakoś pause wykręcić na załadunku?" i liczę że nadejdzie taki dzień,gdzie będzie obowiązek wpisywania czasu w dokumenty, a ITD będzie to restrykcyjnie sprawdzać,i wiele innych utrudnień,które skończą kombinatorstwo z magnesami,a kierowcy będą pracować jak normalni ludzie a nie na redbulach jeździć z zapałkami w oczach