Samochodów parę się sprzedało. Sam widziałem kilka jeżdżących po Polsce ale jakoś nikt się nie wychylił by pochwalić się na forum. Trudno, nic jednak nie jest niemożliwe. Na allegro są dostępne samochody z tą sypialnią na sprzedaż i stamtąd pochodzą te oto zdjęcia.
źródło: otomoto.pl
Zwrócę uwagę na kilka rzeczy. Po pierwsze, miły akcent, że producent dodaje od siebie w zabudowie rozgałęźnik zapalniczki nad dolną leżanką. Wiadomo, że przed snem warto podłączyć do niej telefon czy laptopa, albo nawigację na noc. Po drugie, osobiście wolę wersję z webasto za siedzeniem niż pod łóżkiem. Eliminuje to zastosowanie rury, która jest trochę mało praktyczna i daje więcej miejsca pod łóżkiem. Po trzecie, jak widać spojkar też się za to zabrał, chociaż na swojej stronie o tym nie wspomina. Po czwarte, ducato z tą zabudową budzi wątpliwości. Jeśli tylna oś jest tak usadowiona, to nie chce być na miejscu kierowcy któremu wrzucą ładunek tak, że największy ciężar będzie miał na końcu.
Faktem jest, że takim autkiem chciałbym jeździć ale tylko w pojedynczej obsadzie. We 2 to jednak jest za ciasno mi się wydaje. Na wielki plus ogromna przestrzeń pod łózkiem i nad dachem. Oczywiście tę przestrzeń pod łóżkiem można sobie jakoś poprzedzielać. Fajny patent z lampkami nad głową.
Myślę też, że w przyszłości te sypialnie będą jeszcze wyższe, tak że obędzie się bez spojlera, ale i tak teraz jest to bardzo humanitarne rozwiązanie, o niebo lepsze niż kurnik.