Jak to kogo interesuje to na temat pokrowców trochę...
A tu już nie tak kolorowo jak w przypadku tunelu
Zamówiłem te co link jest wyżej, no takie jak chciałem bo jasne i trochę pseudo skóry a nie jak z bazarku ale...
Jak za te pieniądze myślałem że jednak będą porządnie wykonane, zamek to jakiś za 2zł od chinola, no może za 2,50zł. Materiał w miarę miły w dotyku, ale ile taki będzie to nie wiem, "skóra" tak średnio.
DAF zmienił fotele i po 2012 roku są całkiem inne, i tu pojawił się problem z pasem:
Jakoś naszło, z wielkim bólem i tak nie do końca, ale teraz nie mam regulacji wysokości pasa
Próbowałem też włożyć miedzy fotel a mechanizm regulacji ale w tedy pas się nie zwijał i dopa
trzeba by pewnie rozpruć kawałek zaszyć żeby dalej nie szło to może w końcu spasowałoby.
Druga sprawa to nitki wszędzie wystają jak prądem jebniętne
Część oparcia dopiero po moich kombinacjach mogłem połączyć rzepami, bo teraz za fotelem idzie taka guma i przeszkadzała, nie wiem po co ona jest ale chyba po to aby cały syf się nie pchał do wnętrza siedziska, no i przynajmniej zasłania wszystko ładnie. Na dolną część fotela(tam gdzie dupsko siedzi) tylko jeden sznureczek do naciągu, w pokrowcach o połowę tańszych widziałem dużo lepiej rozwiązane. Ogólnie patrząc na całość to nie wiem ile one wytrzymają bo już nitki się naciągają jak wściekłe, ale zobaczymy.
No i gwiazda wieczoru:
Strasznie cienko to wygląda, i to jeszcze w najbardziej widocznym miejscu.
Tak więc jak coś to nie polecam przepłacać, tylko kupić tanie wyprać,jeździć, wyprać, jeździć, wywalić kupić następne.
Ale aż tak strasznie nie żałuje bo jest tak jak chciałem czyli JASNO, i tak lubię a innych propozycji za bardzo nie ma. wygląda to tak: