Samochód: renaiult magnum
Witam, mam problem z blokowaniem kola w naczepie . Po odkreceniu silownika zauwazylem ze klocki sa mocno docisniete do tarczy po zluzowaniu regulatora zacisk plywa swobodnie na swoich prowadnicach, a silownik chowa sie bez oporow. Wydaje mi sie ze problem wystepuje w samoregulatorach jak by za mocno podstawiały klocki do tarczy. Da sie to jakos wyregulowac (cos sie zuzywa w takim samoregulatorze)?
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Cytuj:
Regulator masz z tyłu.
Jak regulujesz to lekko czy ciężko ?
Dosyć lekko z charakterystycznym klikaniem opór rośnie przed kliknięciem (małym kluczykiem 8mm)
Po zdemontowaniu siłownika naciskając na "łyżkę" klocki szybko się podstawiają, język tez chodzi lekko
Zacisk wygląda tak:
Regulacja znajduje sie pod czarna zaslepka
Zakupiłem nowy regulator i poskładałem zacisk, wygląda na to ze działa jak powinien. Stary samo regulator wydawał się być ok jak go wyjąłem z zacisku i ręcznie ruszałem, ale widocznie diabeł tkwi w szczegółach.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 16 gości