_________________ Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Samochód: Opel Insignia ST
To znowu ja, tym razem chciałbym się dowiedzieć od kogoś, kto miał styczność z Focusem II, jak z korozją (szczególnie dołów drzwi), trwałością tylnego zawieszenia i silnikiem - w grę wchodzi tylko 2.0 TDCi 136KM. Nigdy nie miałem dużego kontaktu z tą marką.
GG: 6498883
Samochód: VW LT z lawetą
Dużo Fordów przywożę z Niemiec, wszystko do rozbiórki i na części. Części się sprzedają cały czas, a to znaczy że ludziom się psują, aczkolwiek nigdy Forda nie miałem i nie zamierzam mieć.
Jak to mówią: Ford g**** wort.
Lepszy jest 1.6tdci, ten sam motor co 1.6hdi a 2 litry to chyba ta sama padlina co w mondeo mk3
A może astre 3 1.3 cdti, fiata silnik. Albo 307 1.6 hdi najlepiej 90km bez zmiennej fazy i dwumasu
Do sukcesów mogę zaliczyć rozebranie silnika ze scanii na środku placu. Nawet tuleje wyjęte Młody trochę ucierpiał, ale straty jakieś muszą być Tylko 12h dzisiaj
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Łukasz ma rację, 2.0 TDCI to padlina kompletna, wtryski strasznie słabe i trudne do regeneracji. Łukasz a co dolega temu AS-Tronikowi co tam coś wspominałeś? Ojciec lata Van Hool'em 510KM silnik Paccar MX13 i w zimę tam każda skrzynia żyje swoim życiem, jakieś trefne są chyba?
Co do sukcesów z ostatniego weekendu miałem możliwość przetestowania Hondy Civic ostatniej generacji na zamkniętym odcinku drogi przed rozpoczęciem się rajdu. Całkiem przyjemnie się ją prowadzi . A tak to porażka goni porażkę szkoda nawet strzępić języka .
_________________ Bo życie człowieka to ciągła droga. Wilk 09 .
Łukasz a co dolega temu AS-Tronikowi co tam coś wspominałeś? Ojciec lata Van Hool'em 510KM silnik Paccar MX13 i w zimę tam każda skrzynia żyje swoim życiem, jakieś trefne są chyba?
Do wymiany zawór po lewej stronie kasety, skoki ciśnienia są. Astronik i tak jest do bani, a sterowany przez holenderski program to już w ogóle. Ishifte jak sie po tych astronikach przejechałem, to jak bym osobówką jechał. Na placu mam dwa auta na skrzynie astronik.
Cytuj:
Silnik w tym Focusie jest zupełnie inny niż w Mondeo mk3. To silnik zrobiony razem z grupą PSA.
Masz racje, bo sprawdzałem w swoich danych.
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Ostatnio zmieniony 18 mar 2014, 23:11 przez MechanikSochaczew, łącznie zmieniany 1 raz.
Rozumiem. Te w Van Hool'u to potrafią się zablokować na 11 biegu i trzeba komputer resetować bo nic nie da się zrobić, albo jak jest w trybie manualnym to sama wrzuca sobie biegi wyżej
Wytłumaczy mi ktoś, bo tyle lat siedzę w temacie i nie wiem za cholere jak się przeprowadza to resetowanie komputera
To blokowanie na konkretnym biegu mam teraz w stralisie, ogarnięty dzisiaj
Sorry, źle napisałem, po prostu wyłączają zasilanie głównym wyłącznikiem (posiadają taki), mój błąd. .
Jak sie zawiesi, to ze 3 razy auto/manual, auto/manual. I się "odkleszczy"
Cytuj:
Reset polega na zalaniu alkoholem w dużej ilości.
Nie zalewam prawie ostatnio, bo mi alkohol w mase idzie . Kvwa jak mam gdzieś wejść coś zrobić to masakra.
To wszystko przez renault magnum.... I to umiejscowienie silnika...
Teraz przyjdą Plaxtony z silnikiem Volvi i I-Shift, zobaczymy jak się sprawdzi, ogółem tutaj jak się zawiesi to tylko wyłącznie prądu na nią działa. Kiedyś wogole autobusu zgasić nie mogli, coś się stało.
Samochód: Opel Insignia ST
Cytuj:
Lepszy jest 1.6tdci, ten sam motor co 1.6hdi a 2 litry to chyba ta sama padlina co w mondeo mk3
A może astre 3 1.3 cdti, fiata silnik. Albo 307 1.6 hdi najlepiej 90km bez zmiennej fazy i dwumasu
2.0 TDCi to silnik 2.0 HDI z PSA. 1.6 odpada, za słaby i ma skrzynię pięciobiegową. Astry III nie tknąłbym kijem przez szmatę, deskę rozdzielczą wyciosano siekierę, zamiast 1.3 wolałbym już 1.9 CDTI. 307 odpada, zbyt awaryjny.
Mylisz się po lifcie to już nie ma takiej tragedii, focus wcale nie jest lepszy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Lukasz29 i 3 gości