Jakie macie zdanie na temat Magnum+wanna do przewozu zboża dodam ze załadunki są prosto z pola . Warto myslec o takim zestawie??? Czekam na wasze opinię. Pozdrawiam Dominik
Zawsze mi się podobały te ciągniki i myslę nad założeniem własnej firmy bo ma dużo znajomych w tej branży i głównie chodzi o trasy krajowe tzn. Rolnik- elewator ewentualnie port .
jaki rocznik? jakie pieniądze? po jakich drogach trasa? auto jak auto wykona swoją pracę. Zdajesz sobie sprawę z kosztów otworzenia firmy + zestaw? Unia na auto nie da kasy
Ja wiem ze unia nie da kasy hehe . Trasy około 10tys km wiadomo że w okresie żniw to będzie zap...ol . Ale wiem ze robota będzie . Myślę moze o jakimś kredycie na otworzenie własnej firmy moze wiedzie cos o tym???
Ja wiem ze unia nie da kasy hehe . Trasy około 10tys km wiadomo że w okresie żniw to będzie zap...ol . Ale wiem ze robota będzie . Myślę moze o jakimś kredycie na otworzenie własnej firmy moze wiedzie cos o tym???
Proponowałbym zapoznanie się z innymi formalnościami, a dopiero potem wyborem auta.
Bo to jak dyskusja co by było, gdyby.
W sprawie kredytu to do banku a nie tu
Dalej nie napisałeś nic o kasie na auto
Czy wiesz jakie szkolenia/pozwolenia musisz ukończyć/zdobyć (kupić) aby kierować firmą i ile to kosztuje?
Dobra nie bylo tematu ... Na temat prowadzenia firmy transportowej to wiem sporo mój szwagier ma firmę i wozi takie towary i przy 6 zestawach ( ( 4 volvo Fh12 ,,chińczyki" volvo F10 dziadek ale ponoc najwięcej roboty jest nią bo ma przyczepę i jest w miarę niskie i jakąś scanie co ciągle nawala i wszystkie naczepy są z Kempfa) tak sie nie wyrabia tyle roboty i żeby było malo to moja żona jest spedytorem i nieraz kukam na giełdy . Ja tylko chciałem sie zapytac czy magnum da rade w taki warunkach czy szukać czegoś innego???
bossadas szukaj premium dxi bo lepiej wychodzi na paliwie niż magnum, chyba że zakochany jesteś w telewizorze to coś z dxi w dobrym stanie technicznym z dobrymi oponami
Tak,magnum pod wywrotkę gdzie na kołach 315/80 i z pełnymi kotłami waży lekko ponad 8 ton Jeździsz po kraju więc nie wiem czy jest sens kupować magnum gdyż trochę taniej kupisz premium,będzie lżejsza,będzie mniej palić będziesz zadowolony,ale kup scanie
Sorry, ale temat pachnie mi trollem. Szwagier ma firmę transportową i autor postu wiele się zna z tego tytułu a nie orientuje się w kwestii auta pod wywrotkę. Wystarczy poczytać forum i popatrzeć na drodze co jeździ z wywrotkami najczęściej... Dajcie sobie spokój bo szkoda Waszego czasu. A żeby nie było, że jakiś jestem negatywnie nastawiony to powiem krótko: jaką masz tę wannę? Plastikową? Aluminiową? z Żywicy? Stalową? Jaką kubaturę? Jak dla mnie wystarczy Ci Premium DXi
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 35 gości