Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Strona 1 z 1 [ Posty: 9 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 28 mar 2014, 12:30

Użytkownik

Użytkownik

Witam. Czy ktoś pracuje lub pracował w tej firmie? Czy warto podjąć tam prace,wiem że podwójne obsady głównie Niemcy.Ale interesuje mnie wyłacznie opinia kierowców którzy mieli coś z tą firmą do czynienia.

Post Wysłano: 29 mar 2014, 2:17
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Renault Premium / Range T

Rozmawiałem na CB z chłopakami stamtąd, żeśmy prawie całe Czechy razem jechali.

Podwójne obsady na stałych samochodach.
Co tydzień w domu.
Kasa ok. 4500.
Stałe trasy między fabrykami części samochodowych.
Robota poukładana i na spokojnie - tacho jak Bóg przykazał.

Mnie akurat interesowało coś w Wlkp, wiem że jest np. kółko Ostrów Wlkp. - Oxford i tak od każdego kontrahenta - z punktu A do B i z B do A.

Pozdrawiam.

Tiry na tory, pociągi na drogi, tory na traktory, traktory do obory.

Post Wysłano: 29 mar 2014, 2:55
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 4287442
Samochód: Volvo V40

Ogłoszenie: http://www.praca.pl/746930,duvenbeck_lo ... firma.html

To co pisze kolega wojtas92 i to co pisze w ogłoszeniu wygląda to nawet na ciekawą propozycje. :roll:

Post Wysłano: 29 mar 2014, 13:38

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1

Ciekawe i w ogłoszeniu nie ma nic o patologi 3/1 etc...

Post Wysłano: 29 mar 2014, 17:54

Użytkownik

Użytkownik

Witam,

z ogłoszenia wynika że szukają kierowców z lubuskiego i okolic głogowa, firma ma z kolei oddział we Wrocławiu.
Na innym forum ktoś napisał że wynagrodzenie składa się z podstawy i diet które nie należą do najwyższych w branży.
Szkopuł w tym że jeżdżąc na linii PL - GB - PL i PL - D - PL tych diet nie jest zbyt wiele i zarobki nie są oszałamiające.
Niewątpliwą zaletą tego systemu jest to że jesteś często w domu, dlatego szukają ludzi z regionu.
Jak wszystkim wiadomo Duvenbeck zajmuje się branżą automotiv, a to wiąże się z terminowością dostaw.
To wiąże się również z pewnymi niedogodnościami związanymi z przepisami o czasie pracy kierowców, z wpisu na innym forum problem dotyczył podkładania się na rozładunkach w GB 8)
Z własnego doświadczenia mogę potwierdzić że tak właśnie się zdarza, a intensywność kontroli na wyspach zwiększa się w czasie problemów na przeprawach promowych (sztorm) lub kolejowej (awarie). Przewoźnicy z terminowymi częściami na wyspy są wtedy łatwym celem :P
Z tego co się orientuję to szukają już od dłuższego czasu na te linie, fakt że rynek niemiecki dla kierowców jest dostępny od jakiegoś czasu nie ułatwia im zadania :lol:

Post Wysłano: 29 mar 2014, 18:27

Użytkownik

Użytkownik

Nie wiem jak to w sumie wygląda w Duvenbeck, ale dla mnie i tak lepsze przemordować takie kółko we dwóch niż siedzieć tygodniami w budzie jak pies.

Post Wysłano: 29 mar 2014, 20:25

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Nie wiem jak to w sumie wygląda w Duvenbeck, ale dla mnie i tak lepsze przemordować takie kółko we dwóch niż siedzieć tygodniami w budzie jak pies.
niestety oferta w ogłoszeniu tylko dla kierowców z południa lubuskiego i głogowa, małopolska odpada. Pewnie z powodu dość krótkich pauz w Żarach, weekendowych też :lol: , a dla 3 tyś z groszem to szkoda się przeprowadzać do Żar

Post Wysłano: 29 mar 2014, 21:31

Użytkownik

Użytkownik

Nie no spoko ja poki co roboty nie szukam :wink: a i tak wolalbym chyba wrocic okazja z Olszyny niz gnic na parkingu.

Post Wysłano: 30 mar 2014, 14:30

Użytkownik

Użytkownik

To w sumie poukładana robota :) mówili że mam jeździć na Niemcy,podstawa plus diety.Podobno jest też jakiś socjal,ale nie jest to potwierdzona informacja

Strona 1 z 1 [ Posty: 9 ]