Cytuj:
Łukasz a czym różnią się skrzynie między tą magnum a Volvo. Przedtem jeździłem Volvem i kulura pracu skrzyni biegów była o wiele lepsza. Na silnik w magnum nie narzekam jest ok. Kabina też. Jest to pierwsze renault którym jeżdżę i szczerzę powiem że auto pozytywnie mnie zaskoczyło. Bardzo dobrze się prowadzi nawet po śniegu, dodam że zimą bardzo dużo po nim jeżdżę.
Są dwa rodzaje sprzęgła w tych skrzyniach. Ze sprzeglem odciaganym i wyciskanym (jak w osobowce) Napewno at2512c ma nowsze wyciskane z centralnym silownikiem sprzegla. Miałeś może inne typy sprzęgła w. volvo i rvi i a tu można zauważyć różnice w pracy. Super chodzą na nowym silowniku sprzęgła, naprawdę bomba
Często zużywa sie hamulec pneumatyczny walka pośredniego a nie każdy o nim wie, że są tam trzy tarczki i uszczelniacz które się wymienia.
Rvi ma ciensze widełki ale generalnie to jest to samo.
Kup butelke dobrego zachodniego alkoholu, jadąc przejazdem wpadnij do mnie zrobimy rundę z zapietym vcadsem i na podstawie wykresów powiem ci co ją trapi.
Cytuj:
A wiesz że rowerem też trzeba umieć jeździć ? Chciałbym nauczyć się jeździć skrzynią eaton'a twin splitter.
To normalnie, przełącznik 3 pozycyjny, masz polowki tylko na dużej skrzyni.
Cytuj:
Volvo ma sterownik na 2 wtyczki a reno na 3 (albo odwrotnie)
Dobrze, że sledzisz moje posty
Obie maja po dwie wtyczki z tym, że rvi ma zaslepke i inną budowę wtyczek, których nie da się zapiac. Ja przekladalem te wtyczki i kasety pasują zamiennie między markami.
Pozdrawiam
viewtopic.php?p=576801#p576801