Jeśli kupisz wyhuśtaną maszynę to nawet jak najwybitniejszy operator świata będzie ją użytkował, to 70 % czasu pracy spędzi na kanale:)za dobrą pompkę trzeba wyłożyć te 500 tys, sam rozumiesz, a operator sprawiał problemy bo pewnie się wukr...ał że jeździ takim szrotem:) ale wnioskuję że ten człowiek już u was nie pracuje??:)...............szczerze to Ci współczuję tego taśmociągu, ja pracowałem na tym dwa lata miał 16 metrów i dziękuje Bogu że to sprzedano. Obecnie śmigam włoszczyzną 32 metry i jestem zadowolony, wbrew opiniom że włoszczyzna nadaje się do d...y nasza Cifa jest ok. Jeśli chodzi o tą statystykę 3/4 to pompy, to nie wiem co sugerujesz.....???? , że jest ich tak dużo dlatego że to dziadostwo??? jeśli tak to mylne myślenie. Sprzętu budowlanego jest teraz masa pod każdą kategorią, wywrotki, gruszki, pompy itd (kryzys ...ale zostawmy ten temat:) ) Z drugiej strony każdy ma inne spostrzeżenie na rodzaj maszyny itd, jednemu się pracuje dobrze drugi będzie tą robotę przeklinał, ja pracę na taśmociągu przeklinam, nie chodzi już o awarie tylko o to że aby umyć po robocie ten sprzęt trzeba się było zmoczyć od góry do samego dołu, pompy też myjesz ale sam kosz, zasówę a nie cały bat taśmociągu, rolki płótno a woda bryzga na wszystkie strony:) , od strony funkcjonalnej to samo masakra, podajesz przez okna - podjeżdżanie cofanie kombinowanie , czekanie jak przełopatóją beton lub taczkami przewiozą, masakra, to samo na stropach, miejscach ciężko dostępnych itd ale Ty możesz mieć na to inne spostrzeżenie
w praktyce sam ocenisz:)