Cytuj:
XF95 jest najlepszy!!
Zgodzę się, że 95 to dobre auto, ale nie najlepsze. Różne są gusta użytkowników jak i zadania stawiane przed pojazdem.
Cytuj:
Polecam Dafa, mam XF95 z 2002 r. Niskie spalanie, nieawaryjny, czasem trzeba na serwis pojechać ale wiadomo że auto jest w ciągłym użytku i sie eksploatuje.
2002r to możesz mieć jeszcze na kwadratowej lampie, ale z silnikiem e3 na upkach.
Pali tyle co każdy inny
sprawny samochód... Dla przykładu premium 450dxi e5 w kółkach FR-DE, z kierowca który nie bierze i ładunkiem (chłodnia) 15 i 23t przywozi 26-28L....
Cytuj:
Jeżdzę do Hiszpanii, czasem sprzęgło szwankuje, ale na remont jeszcze nie pora.
Przyjdzie pora to się skrzynie naprawi. Dla manualnego ZF'a wadliwe sprzęgło to kat.
Cytuj:
Polecam Dafy na długie trasy bo na prawde auto wygodne i sprawdzone, nie polecam za to naprawiania go w stodołach. Lepiej zapłacić troszke więcej ale w autoryzowanym serwisie a przynajmniej dostaniesz gwarancję na naprawę.
Tam też pracują ludzię... Ja w swojej stodole właśnie skończyłem naprawę główną silnika w 95.480 rocznik 2006 890tkm..... Jeśli zachodzi taka potrzeba w ciągu kilku godzin załatwiam tester serwisowy davie i dostęp do wszystkich informacji technicznych. Gwarancje u mnie również otrzymarz i w razie problemów mam ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilno prawnej,
Cytuj:
Bo niektóre serwisy (np. w Wolicy)
Ja się u nich zaopatruje w części, czasem dają dobre promocję na różny asortyment, to akumulatory, sprzęgła. Mają jeszcze silnikówke mahle do każdej marki. Ogólnie współpraca z TB.EU mi odpowiada.