Cytuj:
Zaplanuj trasę od A do B możliwe jest tylko po wyczyszczeniu obecnej trasy - inaczej w ogóle nie jest ta funkcja widoczna a ja czasem sprawdzałem sobie odległości innych tras w trakcie jazdy.
Potwierdzam. Jednak ja tej funkcji używam na zasadzie "co mnie jutro czeka". Normalnie jeżdżę na wpisanym jednym adresie i jak dojadę, wpisuję drugi. Ewentualnie dalsze kombinacje kontroluję, kiedy na trasie najbliższy manewr, tzn. zjazd, skręt itp. mam za xx kilometrów, więc mam chwilę czasu na klikanie.
Cytuj:
- Wyszukiwanie - szybkie, sprawne, bezproblemowe czy to po kodzie czy adresie nawet podanym przez leserów spedytorów z błędami. Nawet jak jest problem to przez usługę LIVE można firmę namierzyć.
Yep. Pomocne, jednak czasem zdarzy się, że jest chwilowa awaria. Na ogół ta awaria zdarza się w najmniej spodziewanym momencie.
Cytuj:
Prowadzi zazwyczaj dobrze, choć czasem upiera się, niewiedzieć czemu przy trasach krótszych odległościowo ale dłuższych czasowo co jest bez sensu
Potwierdzam, zdarza się. A2 jadąc na Venlo czasem próbuje puścić przez miasto w zagłębiu. A czasem próbuje prowadzić przez centrum Berlina, zamiast ringiem, który będzie o pół godziny, czy godzinę szybszy pomimo wybieranej opcji najszybszej trasy.
Cytuj:
- Zawieszanie się - gdy straci sygnał gps np. w tunelu to stosunkowo długo go odzyskuje co jeżdżąc np. po Oslo jest bardzo irytujące.
Raczej nie ma zasady. Raz pod krótkim tunelem zaginie na 2-3 minuty, a raz po 5 kilometrowym tunelu łapie sygnał, jak tylko zobaczy niebo.
Cytuj:
- Nigdy nie wbiła mnie na minę typu za niski wiadukt czy droga z zakazem. Ale np. jak ustawisz wysokość auta na 4,00m to nie puści Cię tunelem pod Łabą w Hamburgu. Musisz ustawić 3,99m.
W poprzednim poście wykrakałem. W tym tygodniu próbowała mnie władować pod wiadukt 3.7m. Pierwsza żółta kartka. Co do Elby, to mam wpisane 4,00 i poprowadziła mnie tym tunelem bez problemu.
Cytuj:
- Promy - nie wiem czemu ale mimo ustawień by ich nie omijała ZAWSZE szuka takiej trasy by je omijać.
Również. Nawet pomimo ustawienia danego portu jako punktu pośredniego.
Cytuj:
Na polski rynek trafiła seria około 200sztuk urządzeń TT 5150 Pro Truck które mają wadliwe oprogramowanie. Wada ta to brak ustawień dla ciężarówki i autobusu.
Swoją kupowałem tam dla idiotów i chłopaczek mnie o tym uprzedził i sam sprawdził, czy to nie jest lipna sztuka. Wszedł po prostu w ustawienia i sprawdził, jaka mapa jest wgrana. Jak pamiętam, to powinna być 930 Europe TRUCK i jest spokój. Te lipne podobno mają tylko dodatkową funkcję dla kampera, czy coś takiego.
Cytuj:
Proszę pana szanownego. Zadam jedno pytanie. Regularnie aktualizujesz QuickGPSFix? (W pamięci zewnętrznej jest to katalog z "ephem" w nazwie AFAIR).
Ja nie rozumiem, o czym rozmawiasz.
Czy w miarę regularne podłączenie kaśki do komputera i zaktualizowanie przez MyDrive wystarczy do tego, co mówisz, czy trzeba samemu coś jeszcze klikać, szukać i kombinować?
Jeszcze najważniejsze. Jadąc przez Kolonię zawsze próbuje ciągnąć przez most na A1, który od kij wie kiedy jest w remoncie i jest 3,5 tony. Na to trzeba uważać.