Cytuj:
Więc tak: Jester, poniekąd ten lekarz miał rację, bo jak dzwoniłem, rozmawiałem, to faktycznie: Aspergerowcy maja problem ze względu na podzielność uwagi, czyli kierowanie, biegi, kierowanie, biegi... Ale u mnie to nie występuje, bo przecież jeżdżę, prowadzę osobowy (haha, ale porównanie) i mam podzielność uwagi, podejrzewam że nie tak doskonałą jak np. Ty ale mam. A to z zabudowanym zestawem, to nie wyssane z palca, a wzięte stąd, z tego forum, bo była podobna dyskusja, i tak własnie ktoś mówił. Więc trudno, nie poddam się i dalej, do przodu, po zwycięstwo;)
Ukasz - przestrzegam Cię że znanie słów których się nie rozumie, nie uczyni Cie mądrzejszym.
Co do Aspergera - u mnie objawia się on tym, że bardzo mocno kuleją moje relacje z innymi ludźmi, i mam spory problem z nawiązywaniem ich. Porozmawiać, porozmawiam, ale mogę wydać się sztuczny, czy sztampowy w takiej rozmowie, trochę jak automat:)
ludzie z takim schorzeniem są niebezpieczni na drodze i porównywanie jazdy osobówką do jazdy ciężarówką jest pomyłką - gdyby tak było to byle "józek" by jeździł zestawem i było by jeszcze ''fajniej'' niż jest teraz.
ktoś wymyślił kategorie i konkretne warunki zdrowotne jakie musi spełniać kierujący skoro nie jesteś w stanie ich spełnić to znaczy że się do tego zawodu nie nadajesz.