Witam, mam do was takie pytanie,jeżeli mam urlopówkę wypisaną do np. powiedzmy 13,45 a kartę włoże o godzinie 16,25 to w czasie kontroli inspektor będzie miał do tego jakieś ale, czy po prostu traktują to jako od 13,45 wykonywałem inną prace i upływa mi czas pracy od 13,45.
Nie jest to u mnie takie proste ponieważ nie jestem takim kierowcą jak większość z was.Ja mam taki chory układ że mam stanowisko łączone i mam taką sieke w urlopówkach że już mnie to wkurza.Czasami jeżdze codziennie a czasami auto stoi 3 dni a ja tyram na magazynie. Ale to już na nowy temat, postaram sie dokładnie opisać sytuacje może przyda sie takim osobom zatrudnionym na podobnych warunkach
Masz godzine na to by ruszyć, czyli jesli urlopowke masz do 13 to do 14 musisz ruszyc
taaaaa ? a gdzie tak powiadają ?
_________________ Wolę być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem, więc zanim się najeb**emy, proponuję się napić.
Chcesz zarobić kasę na fejszczbuku? Wejdź w opcje, usuń konto i weź się k**** za robotę...
Nie zażywam viagry, a każdy mi mówi że z dnia na dzień, coraz to większy ch*j jestem dla wszystkich.
Niebawem przestaniecie się kłócić, o której i kiedy można ruszać mając "Zaświadczenie o nieprowadzeniu". W zeszłym miesiącu rozmawiałem z inspektorem odnośnie zaświadczeń, konieczności ich posiadania, czy też nie. W przyszłym roku końcem pierwszego kwartału ma się ukazać nowelizacja przepisów, która będzie precyzowała konieczność posiadania w/w zaświadczenia.
Tachograf przeskakuje na jazde z bardzo minimalnym opóźnieniem. (2 sekundy może).
Pięć sekund. Nie chcę się bawić w aptekarza, ale po 5 sekundach od chwili ruszenia tachograf z innej pracy, odpoczynku, dyspozycyjności przełącza się na jazdę.
Tak sie robi np. gdy chcesz odjechać od rampy by zamknąć drzwi,ale zeby nie przerwało pauzy, male przesunienia sie co pol metra i tacho nie przeskaczy na jazde, choć spotkałem sie w actrosie że od razzu przeskoczyło na jazde
_________________ B - 21.05.2010 C - 29.04.2013
E - 03.07.2013 KW- 10.05.2013
Nie mylili się tylko Ci, którzy nigdy nie żyli.
Tak sie robi np. gdy chcesz odjechać od rampy by zamknąć drzwi,ale zeby nie przerwało pauzy, male przesunienia sie co pol metra i tacho nie przeskaczy na jazde, choć spotkałem sie w actrosie że od razzu przeskoczyło na jazde
Zatrudnij się w normalnej firmie, to nie będziesz musiał odjeżdżać 20 min spod rampy...
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 55 gości