Samochód: Renault Midlum
Witam, potrzebuję zasięgnąć tematu odnośnie stacji benzynowych gdzie można wziąść kąpiel będąc w trasie w takich państwach jak Niemcy, Belgia, Francja, Anglia, Słowacji, Szwecji i Norwegii. Spać będę w aucie ale gdzieś trzeba się odświeżyć. Ile taka przyjemność może kosztować?
Samochód: Ferrari
W Niemczech 2-3€ na każdej stacji, Belgia i Holandia podobnie, ale nie wszędzie jest, we Francji często za darmo. Wiele firm udostępnia prysznic dla kierowców.
_________________ Czy jadę bezpiecznie? - Zadzwoń gdzie chcesz.
Przy temacie promu mam odrazu pytanie odnośnie przeprawy promem z Callais do Dover i w druga stronę. Jak to wygląda jeżeli jadę autem dostawczym? Chodzi mi o całą procedurę. Do tego chciałem zapytać o "nieproszonych gosciach" na pace. Często się to zdarza? Jak się tego ustrzec?
Dojeżdżasz do portu i kierujesz sie na bramki. Tam pokazujesz bilet, dowód tożsamości i cmr.
Dostajesz bilet na prom z nr rajki, w której masz się ustawić i jedziesz do niej po znakach.
Później wjeżdżasz na prom i płyniesz.
W Calais musisz uważać na emigrantów. Nie wiem czy wchodzą na busy czy tylko na duże, ale najlepiej nie parkuj na plaży i sprawdzaj przed wjazdem do portu czy nikogo nie ma na pace.
Co do nieproszonych gości to nie łatwiej dać kłódki na drzwi, przed złodziejami to żadne zabezpieczenie, ale wątpię czy będą się z tym szarpać, żeby wejść na pakę.
Samochód: Ferrari
Cytuj:
Hmm plandeka na busie na kłódkę?
Nie zrozumiałeś. Chodzi o to, że jak zamkniesz drzwi na kłódkę to sobie brudasy innym sposobem wejdą.
Kiedyś zastawiłem swoją kabiną drzwi od przyczepy gościowi z Omegi żeby sie nie dało otworzyć, to otworzyli sobie od przodu dach.
_________________ Czy jadę bezpiecznie? - Zadzwoń gdzie chcesz.
Masakra widziałem film na YouTube jak wchodzą na żywca na naczepy. Mam nadzieje ze uda mi się tego uniknąć. Chciałem zapytać o jeszcze jedna sprawę. Pewnie większość z użytkowników tego forum jeździ zestawami ale czy są wśród was tacy którzy jeżdżą busami? Jak tacy kierowcy są odbierani przez kierowców tirów?
Masakra widziałem film na YouTube jak wchodzą na żywca na naczepy. Mam nadzieje ze uda mi się tego uniknąć. Chciałem zapytać o jeszcze jedna sprawę. Pewnie większość z użytkowników tego forum jeździ zestawami ale czy są wśród was tacy którzy jeżdżą busami? Jak tacy kierowcy są odbierani przez kierowców tirów?
jako nie śmiertelni bo tylko jadą i jadą a nie mają czasu na odpoczynki
Rossi, drzwi na kłódkę się zamyka jak się jedzie np. z Belgii bezpośrednio do portu, żeby w razie w mieć pewność, że nikt Ci nie wlezie jak zwolnisz przed portem bo korek będzie.
Na parkingu, to się drzwi od naczepy otwiera, a rano sprawdza czy nikogo nie ma w środku. W innym wypadku potną plaandeke i tyle będzie.
Skipper, ludzie są różni, ale nie widziałem jakiś nagonek na kierowców busów.
Kumpel ostatnio na plaży zostawił otwarte drzwi i porozpinał plandeke. Rano sie obudził i miał nie swoje kartony. Imigranci przełożyli kartony z innej ciężarówki i tam się schowali.
Trzeba uważać, bo nigdy nie wiadomo co wymyślą.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 51 gości