Witam koledzy może ktoś wie gdzie wyprowadzone są przewody które odprowadzają wodę spod osłony szyberdachu,miałem nie domknięty szyberdach i te przewody połączone z osłoną są pełne wody i niedrożne widać że idą one na boki kabiny w schowkach.Podobno w mechanizmie szyberdachu są linki wygląda na to że jedna jest uszkodzona bo jedna strona mniej się podnosi,czy te linki są jakoś regulowane czy można je kupić poza serwisem?
Morze komuś się przyda przewód idzie pod prawą tapicerką obok bocznej szybki w dachu do plastikowej osłony słupka w kabinie i w rogu przed nogami pasażera wchodzi w słupek. U mnie był zagnieciony obok szybki .
Witam, mam również problem z odprowadzeniem wody z szyberdachu w Manie TGA 18.310 z 2002 roku. Przelewa się z jednej strony przez ten plastik, spływa poprzez lampkę w podsufitce i kapie na przełączniki. Przepychałem obydwie rurki oraz wyjście na zewnątrz samochodu które znajduje się w słupku obok nóg pasażera jednak nie przyniosło to skutku, dzisiaj wchodzę do samochodu a tam pełno wody pod nogami. Gdzie jeszcze szukać przyczyny? Pozdrawiam.
Tak dokładnie szyberdach jest nie używany, bo siłowniki mi nawet nie trzymają . Ale te rurki odprowadzają wodę w jakim przypadku? Gdy szyberdach jest otwarty? Bo np. w osobówce vw mam dach panoramiczny z szyberdachem, i tam nawet gdy jest zamknięty to rurki odprowadzają wodę - miałem kilka przypadków że musiałem je czyścić bo do środka dostawała się woda.
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
To odkręć tą atrapę szyberdachu w kabinie i lej wodę z góry to będziesz widział którędy leci
Na samych zamkach od szyberdachu może nie dociągać uszczelki i wóda leje się do środka
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 10 gości