Cytuj:
ok dzięki wielkie aha jeszcze mała prośba a wiesz moze jak na podstawie środka cięzkości obliczyć ile KG ma paleta? bo jak bym wiedział na ile m do góry ma iść to lajt.. bo patrzę o na 4metry...środek ciężkości mam np 500mm i wychodzi mi np 1200kg....
ale mając tylko sam środek cięzkości np dla
A Długośc palety - 705mm
B Wysokość - 362mm
i jak na takiej podstawie mogę obliczyć ile ma paleta jak nie znam wysokości?? wtedy przyjmuję że np środek cięzkosci mam 500mm i te np 362mm co mi wyszło zaokrąglam do 500jeśli skala od 500 się zaczyna i wtedy patrzę jaki przy 500mm największy ładunek czy najmniejszy??
i potem A i B dodaje i mi wychodzi ogólna masa czy nie
rozumiem że jest niedziela wieczór nasi piłkarze odbierają medale i wszyscy świętują, ale pomyśl nad postawionym pytaniem.
jak na podstawie wymiaru (na dokładkę nie kompletnego) można ustalić wagę czegokolwiek nie wiedząc co jest na palecie?
wagę to możesz wyliczyć z informacji jaką masz na zawartości palety lub na etykiecie.
miej litość nad wszystkimi, którzy ten temat czytają.
z tego wymiaru co piszesz to można domniemywać, że chodzi o palety papieru drukarskiego - z etykiety możesz policzyć wagę palety znając gramaturę papieru x wymiar kartki i już masz wynik
.tylko kto ma na to czas.
kiedyś jak będziesz miał załadować pojazd i będziesz liczył każdą paletę to cię po prostu "wyleją" z roboty bo będziesz za wolny.
idąc twoim tokiem myślenia i liczenia wszystkiego powiedz jak policzysz wagę palety, która stoi na wysokości 8800 mm (to taki przykład) i z dołu nie widać jej wymiarów, a wstawiał ją kolega który już nie pracuje?