mam podnieść na 7m paletę z środkiem cięzkośći 600mm okej.. wychodzi nam 800KG
wszystko pięknie ładnie fajnie ale teraz
od nowa mam podnieść na 7m paletę ale środek ciężkości 700mm i robią się schody bo teraz powinienem jeszcze mniej podnieść czyli np 700kg a jak widac w tabelce linia nie przecina się równo przez 700 by móc powiedzieć wychodzi 700kg tylko idzie przez środek prawie i kuzyn mówi patrzysz po lini do góry w którym miejscu ona się zejdzie więc ona schodzi się na wysokości 6500mm czyli nagle przy środku ciężkości 700mm mogę 1000kg podnieśc... a przy środku 600mm 800kg to jest dopiero..
Samochód: bmw
to znaczy? no doszedłem do ładu... im środek cięzkości większy tym dany ładunek podniesiemy na mniejszą wysokość...a im środek ciężkości mniejszy tym dany ładunek na większą wysokość podniesiemy
a to dla tego ze im środek cięzkości mniejszy tym dany ładunek mniej będzie wystawał poza widły podnośnikowe przez co możemy go podnieśc wyżej... a jesli środek cięzkości będzie większy tzn paleta będzie wystawała dośc znacznie poza widły... to dany ładunek podniesimy na mniejszą wysokośc bo jak bysmy chcieli go podnieść na wiekszą to wywalimy się
Samochód: orange i grafitowy
Cytuj:
to znaczy? no doszedłem do ładu... im środek cięzkości większy tym dany ładunek podniesiemy na mniejszą wysokość...a im środek ciężkości mniejszy tym dany ładunek na większą wysokość podniesiemy
a to dla tego ze im środek cięzkości mniejszy tym dany ładunek mniej będzie wystawał poza widły podnośnikowe przez co możemy go podnieśc wyżej... a jesli środek cięzkości będzie większy tzn paleta będzie wystawała dośc znacznie poza widły... to dany ładunek podniesimy na mniejszą wysokośc bo jak bysmy chcieli go podnieść na wiekszą to wywalimy się
no może będzie z ciebie jakiś pożytek .
_________________ nie cytuję postów innych użytkowników
kolego a spytam przy okazji czy nauka na kw przyspieszoną jest trudna? bo ja jestem taki,że 1000pytań w tydzień zapamiętam jak widzę obrazek to już nie muszę czytać pytania bo wiem,że bedzie np odpowiedz A
kiedys mi lekarka powiedziała,że ja zapamiętuje i będę zapamiętywał wszystko wzrokowo dobrze
Samochód: orange i grafitowy
Cytuj:
ale mi chodzi o kwalifikację przyspieszoną
chodziłem tylko na kurs dokształcający - w mojej ocenie strata czasu choć mogłem pogadać z prowadzącymi na różne ciekawe tematy i wcale nie czułem się gorszy czyli z mniejszą wiedzą.
_________________ nie cytuję postów innych użytkowników
Heh a zastanawia mnie jedno np kierowca ma jechac 4 i pół godziny i po tym czasie ma 45 minut przerwy z czego dzieli albo pierwsza 15 albo 30minut jakos tak z tego co kojarze
i jak ktoś smiga 4 i pół godziny a zachce się do wc to ma czekać aż mina te 4 i pół godziny czy może zjechać...ale wtedy juz musi na tachografie zaznaczać,że na 10 minut stanął
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 62 gości